zee stad Fethiye


De oude stad van Telmessos, nu Fethiye ligt aan de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee. Het is een van goed van Turkije bekende toeristische centra als gevolg van haar beroep. De stad is de moeite waard om te bezoeken en vooral tijdens de zomer, wanneer het weer is zeer gunstig voor vele activiteiten zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, watersport of gewoon genieten van zijn gouden stranden.

Fethiye als een van de belangrijkste toeristische centra in Turkije heeft veel te bieden aan de bezoekers. De geografische situatie langs de Middellandse Zee kust, de klimatologische omstandigheden en de historische en culturele erfgoed contrast maken van Fethiye een plaats waar men kan genieten van de natuur en de geschiedenis op hetzelfde moment.

Deze oude stad werd oorspronkelijk bewoond door Lycians, en toen kwam de Carianen, de Romeinen, en tenslotte de Ottomanen. Hoewel Telmessos (zoals bekend was in de antieke tijden) misschien had zijn oorsprong tijdens de Trojaanse oorlog, maar er zijn geen bewijs van dit feit.

Fethiye is beroemd om trots een prachtig landschap van rotswanden en dennenbossen ontmoeting met de turquoise zee, alsmede de gouden stranden en prachtige overblijfselen van oude beschavingen. De belangrijkste attracties van Fethiye zijn de rotsgraven gesneden in de gezichten van de kliffen door de Lycians, de Lycische Sarcopaghi, de vesting en het Romeinse theater.

Rond Fethiye er zijn fantastische plaatsen met oude ruïnes van verschillende perioden van haar geschiedenis en prachtige landschappen te genieten. The Blue Lagoon (Ölüdeniz) biedt een prachtig landschap met gouden stranden en Crystal Waters ideaal voor zwemmen en andere watersporten.