Goedkope vakantie Izmir lastminute hotels



De stad Izmir ligt in de Egeïsche regio in West-Turkije, aan de baai met dezelfde naam Izmir. Genoemd als "de Schil van de Egeïsche Zee", is de derde grootste stad en een van de belangrijkste commerciële en industriële centrum in het land. Izmir is ook de tweede grootste Turkse zeehaven.

Studies en opgravingen bewijzen dat Izmir dateert van 3000 voor Christus In de oudheid bekend stond als Izmir Smyrna en was oorspronkelijk gebouwd op de site vandaag Tepekule als Bayrakli. Later, in de Turkse tijdperk van de stad Smyrna werd opnieuw genoemd Izmir.

Vandaag de stad presenteert mediterrane Europa de invloed van de moderne gebouwen contrasteren met zijn traditionele karakter. Rond de stad zijn er vele historische bezienswaardigheden uit de prehistorie, werken en gebouwen, musea, typische mediterrane keuken, ambachten, festivals, feesten, culturele en andere lokale specialiteiten.

Izmir is een prominente plaats voor alles wat te bieden heeft. Het is een kosmopolitische en levendige stad waar cultuur en entertainment zijn gemengd. Izmir staat bekend om haar musea, vis restaurants langs de kust, de bars, discotheken en nachtclubs en voor de overblijfselen van oude beschavingen.

Een van de blikvangers van Izmir ligt Balcova waar is Turkije's grootste thermale baden. De Cultuur Alsancak Park in de wijk is een bekende plek, waar veel kermissen worden gehouden gedurende het jaar, de belangrijkste zijn het Internationale Izmir Festival in september. Dit festival biedt muziek-en dansvoorstellingen, evenals optredens.