vakantie Demre - Myra


Myra was een toonaangevende stad van de Lycische Unie en vervangen Xanthos in de vroege Byzantijnse periode om de hoofdstad van de Lycia Unie. De ruïnes van Myra liggen ongeveer 2 km ten noorden van Demre todays, op de Finike - Kas weg. Vandaag deze grote vlakte is bijna bedekt met velden vol met gevulde tomaten. In oude tijden was dit gebied ook waarschijnlijk uitgebreid gekweekt, voor commerciële doeleinden met het interieur delen van de Lycische Unie.

Myra is bekend om zijn amfitheater (de grootste in Lycië) en de overvloed van de rock-cut graven uitgehouwen in de rotsen boven het oude theater van Myra. De St. Nicolaaskerk is een must see en is een korte afstand van de plaats van Myra aan de rand van Demre en is echt de moeite waard de reis. Binnen de kerk is de sarcofaag van St. Nicolaas, hoewel zijn overblijfselen werden naar Italië in de 19e eeuw. De oudste kerk van St. Nicolaas werd gebouwd in de 6de eeuw na Christus waarschijnlijk meer dan St. Nicholas graf. Later werd de kerk werd herbouwd in de 9e eeuw (waarschijnlijk herbouwd na de Arabische aanvallen). Voorts werd herbouwd in 1042 onder de bescherming van Constantijn van het Byzantijnse Rijk en een klooster werd toegevoegd op dat moment. Tsaar Alexander II van Pruisen kocht het gebouw in 1863 en begon te hebben hersteld, maar de renovatie is nooit voltooid. Opgravingen en restauraties werden gedaan tijdens de jaren 1960 en blijft ook vandaag nog uit de vroege jaren 1990. Sinterklaas Kerk, Myra, TurkeyThe churchs vloer is van mooie vormen van mozaïek luxe marmeren vloer tegels en er zijn enkele resten van muurschilderingen. Een marmeren sarcofaag werd opnieuw begraven van de beenderen van de St. Nicolaas zelf, maar in werkelijkheid waren eerder gestolen en meegenomen naar Bari, Italië.

Sinterklaas was een populaire bisschop van Myra in de 4e eeuw na Christus, geboren in Patara tussen 260 en 280 AD. Sint Nicolaas was beroemd om zijn wonderen en stond bekend om zijn vriendelijkheid. Zijn ouders stierven aan de pest en hij bleef als een rijke jonge man. Sinterklaas stond bekend om zijn caritatieve natuur en nederigheid. Verschillende legenden over hem zijn gebaseerd op zijn soort en het geven van aard en hebben geleid tot de ontwikkeling van de kerstman. Vandaag, Noel van het christendom is geworteld van St. Nicolaas van Myra.