edinerne op resort


Edirne is een van de belangrijkste steden in Turkije op Thracië in de Europese zijde van Turkije, op 7 kilometer van de grens met Griekenland en 18 kilometer uit Bulgarije, met een geschatte bevolking van 128.400. Edirne is beroemd om de moskeeën, overdekte bazaars, en de elegante minaretten en koepels die de stad boten.

Voorheen bekend als Adrianapolis in de Romeinse tijd, tijdens de Ottomaanse heerschappij was de hoofdstad van het keizerrijk. Tijdens het Ottomaanse Rijk en als hoofdstad, Edirne kreeg de maximale ontwikkeling, gebouwd werden vele prachtige moskeeën die de prachtige werken van deze tijd openbaart. Een van de meest opmerkelijke monumenten in Edirne is de Selimiye-moskee die gebouwd werd door de beroemde Turkse architect Mimar Sinan in de 16e eeuw, de moskee heeft prachtige marmeren tegels en fijn handwerk en schilderijen. Andere moskeeën moeite waard om te bezoeken zijn de Yildirim moskee gebouwd in de 14e en de Eski moskee in de 15e.

Edirne dank voor haar rijke verleden heeft te veel te bieden voor de bezoekers naast de moskeeën. De Edirne Palace, gebruikt als het huis van het Ottomaanse keizers, is een van de beste resten van het Ottomaanse Times, zijn ook de caravansaries van Rustem Pasha en Ekmekcioglu Ahmet Pasha, gebouwen gewijd aan reizigers host in de 16e eeuw. De Bedesten Bazaar en de Arasta Bazar zijn uitstekende voorbeelden van de manier van hoe uit de oude tijden en nu nog de Turkse handel hun producten.

Een hoogtepunt in Edirne is de vet-worstelen, de nationale sport in Turkije. Deze sport vindt plaats op het eiland elke Kirkpinar juli, en trekt de aandacht van duizenden bezoekers en liefhebbers van deze sport.