vakantie biga


De Can-Biga weg loopt parallel aan het kunnen streamen. De 36 kilometer lange weg is in vrij goede condition.In de oudheid de stad Pegea was hier gevestigd. Men gelooft dat de naam Biga afkomstig is van deze naam. Met een huidige bevolking van 30.000, Biga werd een deel van het Ottomaanse Rijk in 1364.The moskee in het centrum werd gebouwd in 1911. Biga is beroemd in de hele regio voor de opleiding van goede muzikanten. Wanneer er een bruiloft of een speciale gebeurtenis Biga gebaseerd muzikanten zijn altijd op podium.

Karabiga

Om naar Karabiga na het verlaten van Biga nemen de Çanakkale weg, draai dan rechts na acht kilometer en na het rijden voor nog eens 20 kilometer, komt u aan deze kust van Marmara zee stad. Karabiga is een nederzetting met vele huisjes opgebouwd rond een vrij grote inham. Na het passeren van de zomer huizen rond de baai de overblijfselen van de oude stad van Priapos met zijn inspirerende hoge wallls kan gevonden worden gesitueerd op een landtong. Deze grote muren, waarvan sommige nog steeds in een goede conditie, strekken zover het andere eind van de landtong. Dit was een kolonie gebouwd door de volkeren van Abydos en Miletos. De Slag bij Granicos, de eerste in een reeks van botsingen tegen de Perzen in Alexander de Grote Oost-expeditie, was hier gestreden is 334 v.Chr. Dit gebied kwam onder het Ottomaanse bewind in 1364. De muren van de stad zijn in de Byzantijnse stijl waarvoor de stad moet worden bestudeerd voor haar verdediging en de muur bouwtechnieken.

De weg aan de linkerkant bij de ingang van Karabiga is de ahmelek weg. Als men verder langs deze weg de oude stad van Parion kan worden bereikt. Er is niet veel hier te zien vanuit het standpunt van een reiziger gezien als archeologische opgravingen net zijn begonnen en niet veel vooruitgang is geboekt als nog niet. Vanaf hier is het mogelijk om de hoofdweg te bereiken via Balıkçeşme via een smalle weg en toen volgde na het aanzetten van het recht een van de punten van de doorvoer Çanakkale Straits, Lapseki, kan worden bereikt.