leuk om te hebben een vakantie Aspendos


Aspendos kenmerken van de best bewaarde Romeinse theater in Turkije, en een van de meest fascinerende een in de wereld.

Gelegen op de vlakte Pamphylian 47 km ten oosten van Antalya en 37 km ten westen van Side, Aspendos is 4 km ten noorden van de Middellandse Zee aan de oevers van de köprü cayi rivier.

Zodra de naam Belkis, Aspendos werd oorspronkelijk opgericht door de Hittieten, maar het was eigenlijk de Romeinse keizer Marcus Aurelius (161-180 AD), die besteld zijn grote theater te bouwen, en daarmee de plaats een toeristische attractie.

Aspendos theater wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen vandaag, het theater kun je echt voor te stellen hoe het was om een dramatische prestaties in de Romeinse tijd te wonen.

De verwoeste stad omvat een aquaduct en aanzienlijk minder indrukwekkende overblijfselen van een agora, basiliek en het stadion, en je kunt dwalen door de boeren velden te vinden, al zijn het theater iedereen echt wil zien.

Er zijn geen hotels of restaurants vlak bij het theater. Het is meestal een locatie van dagtochten van Antalya.

Aspendos is vol met rondleiding groepen in het midden van de dag in de zomer, dus proberen om de drukte te vermijden door te komen vroeg of laat in de dag, of buiten het seizoen.

Mocht u in het hoogseizoen, kunt u genieten van het Aspendos Opera & Ballet Festival van half juni tot half augustus, met optredens in het prachtige theater. Ik weet zeker dat u nooit een dergelijke prestatie in een oud theater.

Aspendos is ook een goed uitgangspunt voor de St. Paul Trail leidt noorden omhoog op de Anatolische hoogvlakte door middel van dramatische Köprülü Kanyon National Park.