Vakantie Kaleici


Kaleici is een klein historisch gedeelte van Antalyas moderne stad, ook wel bekend als de oude stad van Antalya. In de geschiedenis was het zodra de uitgestrekte moderne Romeinse stad, dan is het Byzantijnse Rijk, dan Seljuks, en tenslotte het Ottomaanse Turkse stad.

Moderne stad van Antalya begon na de Tweede Wereldoorlog en vóór die Kaleici, met zijn massieve stenen muren rondom, smalle straatjes en schilderachtige oude huizen werd het huis van de plaatselijke bevolking. De oude huizen werden gebouwd zo dicht ze vaak overschaduwen de smalle straatjes.

Kaleici is de beste plek om te verblijven in Antalya. Het heeft vele kleine charmante boutique hotels, pensions en pensioenen bieden comfortabel, zelfs luxe accommodatie en heerlijk dineren in een oud-time sfeer. U kunt een beter gevoel van geschiedenis in Kaleici in plaats van grote hotels die strand bevolken Konyaalti en Lara stranden.

Kaleici beschermd en omgeven de oude Romeinse haven, die werd Antalyas reden voor existensce: zelfs in de Romeinse tijd, dit was de afzetmarkt voor de producten van de rijke alluviale vlakte die zich uitstrekt ten oosten van Antalya onder de zuidelijke hellingen van het Taurusgebergte.

Vandaag Kaleici is een strikt beschermde wijk, het behoud van de vereiste historische gebouwen, en strenge regelgeving over eventuele nieuwe gebouw. U zult waarschijnlijk zien sommige lelijke moderne gebouwen, maar ze worden beëindigd als de mogelijkheden zich voordoen.

Er zijn verschillende ingangen naar Kaleici, maar de meest handige is Kalekapisi, en de meest pittoreske en historische is Hadrians Gate. Zelfs wanneer u dont verblijf in een pension in Kaleici, kunt u wandelen rondom voor een volledige dag en nooit vervelen.