Goedkope en mooie resort antalya


De stad Antalya is de hoofdstad van de provincie Antalya, en een belangrijke toeristische bestemming gelegen op de zuidelijke Middellandse-Zeegebied jassen van Turkije. Vanwege belang zijn als toeristische bestemming van de stad kreeg de titel van "de hoofdstad van de Turkse toerisme".

Antalya is een aantrekkelijke stad en de voornaamste resort in het Middellandse-Zeegebied, omgeven door bergen, bossen, Middellandse Zee. Omdat het werd verklaard als een internationale resort in de jaren 1970, heeft het getroffen door een grote ontwikkeling in het toerisme en als gevolg van dit de stad is in constante groei. De bevolking van de laatste volkstelling in 2000 was 603.190, maar het is verhoogd tot ongeveer 2 miljoen in de zomer op het hoogtepunt van het toeristische seizoen.

De stad werd gesticht door de koning van Pergamon, Attalus II, in de tweede eeuw voor Christus die de naam van de stad Attaleai. Na de Romeinen, Byzantijnen, Seltsjoeken en tenslotte Ottomanen bezetten de stad. Rond de stad zijn er vele culturele en archeologische overblijfselen achtergelaten door deze beschavingen.

Onder de stad te bieden heeft zijn de elegante gecanneleerde minaret van de moskee Yivli Minareli gelegen in het centrum van de stad dat werd door de sultan Seltsjoek Alaeddin Keykubat gebouwd in de 13e eeuw, Karatay Medresesi, Hidirlik Tower, Ahi Yusuf Mescidi, Iskele Moskee, Murat Pasha Moskee, Tekeli Mehmet Pasha Moskee, Balibey Moskee, Musellim Moskee, Seyh Sinan Efendi Moskee en Osman Efendi Moskee zijn andere belangrijke plaatsen in de stad.

Het Lara strand naar het oosten en het Konyaalti strand naar het westen van de stad zijn ideaal om te zwemmen. Naast deze stranden, zijn er ook twee waterparken in Antalya in het water waarin verschillende spellen worden gespeeld.

Andere interessante plaatsen in de omgeving van Antalya zijn de Eerste en Tweede Duden watervallen, Kursunlu Watervallen, Saklikent, dat is een wintersport centrum, Gulluk Mountain National Park, met zijn beroemde oude stad Termessos en Karain Cave. Kemer, aan de kust ten westen van de stad van Antalya, is een van de mooiste vakantie centra in de Middellandse Zee. Phaselis ten zuiden van Kemer is een historische haven. De oude stad van Olympos en de ruïnes zijn de moeite waard om te worden gezien.