ankara goedkope vakantiebestemming



Ankara is hoofdstad van Turkije en de tweede grootste stad na Istanbul. Gelegen in het centrum van Anatolië aan de oostelijke rand van de grote, hoge Anatolische hoogvlakte, in de provincie met dezelfde naam, Ankara is een mooie toeristische bestemming. Naast haar culturele en architectonische erfgoed, de stad heeft een belangrijke Europese uitstraling dan de meeste andere steden in Turkije, met wijd open wegen, grote hotels, restaurants en musea

Hoewel tijdens haar geschiedenis heeft de stad niet veel van transcendentie in de oude tijd, was het niet tot de Oorlog van de onafhankelijkheid, toen Kemal Ataturk verklaard Ankara als de hoofdstad van de nieuwe Republiek Turkije dat Ankara kreeg groot belang. Vandaag Ankara is een belangrijk commercieel en industrieel centrum van de stad en als de Turkse overheid, de stad speelt en belangrijke rol voor de Turkse economie als een belangrijk kruispunt van de handel.

Als toeristische bestemming Ankara heeft veel te bieden aan bezoekers. Er zijn Hettitische, Frygische, Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse archeologische sites zoals de tempel van Augustus en Rome (20 vC), die ook bekend staat als de Monumentum Ancyranum, blijkt dat de perioden dat de stad voorbij is gedurende de tijd. Er zijn ook prachtige musea weergave van het culturele erfgoed en de levensstijl van de plaatselijke bevolking.