vakantie met kinderen Göreme


Göreme is een stad gelegen in het hart van Capadocia, in het centraal Anatolië, en een belangrijk toeristisch centrum. Göreme is een bloeiende gemeenschap die nog steeds handhaven zijn oude gewoonten en bekend om de natuurlijke rotsformaties die gevonden kunnen worden om dit gebied genaamd "fee schoorstenen". Deze unieke rotsformaties werden gemaakt langs de eeuwen heen steeds een grote toeristische attractie van vandaag, dankzij de interactie van de klimatologische omstandigheden en de samenstelling van het gebied, gedomineerd door erosies dat met de regen en wind hebben gevormd, de grillige vormen die kan worden gezien vandaag.

Göreme dateert uit de Romeinse tijd, met name de tijden van de christelijke vervolging. De christenen ontsnapte aan deze regio in tijden waarin het Romeinse Rijk begint de vervolging van al die gelovigen van de nieuwe godsdienst. De vluchtelingen vaste dit deel van Anatolië en maakte hun kerken en huizen in het zachte vulkanische gesteente.

Onder de stad zijn er vele grote toeristische plaatsen om te genieten, zoals het Openluchtmuseum dat prachtige voorbeelden van fresco's uit de 9de en 10de eeuw waar zijn weergegeven passages uit de bijbel en momenten van het leven van Christus laat zien. Rond het Openluchtmuseum er zijn kerken met hun muren beschilderd met prachtige fresco's ook als de Elmali kerk, Sint-Barbara kerk, Carikli Kerk, Kerk en Tokali schuilkerk.

Ondanks de stad is relatief klein, de toeristische ontwikkeling is de opening van een breed scala van accommodaties en diensten uitgelokt om het daar blijven leuker.