vakantie canakkale


Canakkale is niet alleen de naam van een stad, maar ook de provincie met inbegrip van de battelefileds en gedenktekens van Gallipoli, de legendarische oude stad Troje, de mystieke en fascinerende oude stad Assos, het populaire vakantie-eiland historische BOZACAADA, de indrukwekkende natuur van de Ida en zo verder . Volgens de rapporten van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, er zijn ongeveer 175 archeologische, 34 natuurlijke en 5 historische locaties in de provincie Canakkale.

De stad Canakkale leent zijn naam aan het Nauw van Calais, waarvan de oevers raken zowel Europa en Azië, terwijl het aansluiten van de zee van Marmara aan de Egeïsche Zee. Canakkale gastheren de 60 km (38 mijl) lange zeestraat, die bekend is als Dardanellen. Het zou een voorrecht om de indrukwekkende scène van de Dardanellen, dat is een van de twee zeestraten genieten van dat splitsing van de continenten Azië en Europa. Gedurende de geschiedenis, iedereen die zeggenschap had over deze gateway, het bevel over een zeer strategische gebied. Dit heeft geleid tot het belang van Canakkale provincie als de bakermat van vele beschavingen en kritische gevechten door de eeuwen heen. Volgens de archeologen zijn er ongeveer 200 oude plaatsen in de provincie Canakkale, waar veel van hen nog niet opgegraven.

Hellespont is de oude naam voor deze straat. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot 3000 v.Chr worden getraceerd Volgens de mythologie waren de kinderen van koning Athamas, Phryxus en Helle, weggestuurd door hun stap moeder, Nephele, de godin van de wolk. Ze waren gemonteerd op een vliegende ram met een gouden fleece. Terwijl ze vlogen over de Straat, Pincess Helle viel van de ram in het water. Zo is de naam Hellespont verscheen. Phryxus vloog naar de Colchis, waar hij offerde de ram aan de Zeus en hing de gouden vacht op een boom, te worden bewaakt door een woeste draak.

Een andere vaak vertelde verhaal van de regio is over de plaatsen 'Abydose' op de Aziatische kust en 'Sestus' op de Europese oever. Leander was een heel knappe jongen van Abydos, die verliefd was op Hero, een priesteres van Aphrodite. Elke nacht werd hij zwemmen van Abydos naar Sestus om haar te zien. Op een nacht was er een verschrikkelijke storm en hij had nooit aangekomen. Hero, asuming dat Leander verdronken was, wierp zich in de zee.

Troje (Truva), ook wel Ilium, ligt op Hissarlik aan de oostzijde van de rivier Scamander, waar de straat samen met de Egeïsche Zee. Houten Paard en de Archilles 'Hell komen van hier. Troy is beroemd om verschillende redenen. Het is een site die voortdurend bezet was vanaf de vroege bronstijd tot vroege Byzantijnse tijden. Het is ook geassocieerd met de saga's van de Trojaanse oorlog door Homerus geschreven in de 'Ilias en Odyssee', dat is de bekende in de Europese literatuur. Homer vereeuwigd Truva (Troje) in zijn verhalen van koning Priamus, Hector, Parijs en de mooie Helena. Archeologische opgravingen hebben revealled negen steden met verschillende ruines van de stadsmuren, typisch huis-stichtingen, een tempel en een theater. Een symbolisch houten paard van Troje herdenkt de legandary oorlog. Historische haven, Alexandrië - Troas, werd gebouwd tijdens de 3e eeuw voor Christus en St. Paul had hier twee keer bezocht, en zijn derde missioner reis naar Assos werd gestart vanaf hier.

De opgravingen van Troje gaat terug tot 1870 worden getraceerd, die kunnen worden beschouwd als een historische gebeurtenis door zijn eigen. Vanaf 1988 zijn opgravingen werden geleid door professor Manfred Korfman de Universiteit van Tübingen in Duitsland.

Smintheus Apollo tempel, waar de eerste aflevering van Ilias epische ontstaan, is gelegen rond Gulpinar dorp. Tempel ruïnes en kunstwerken geopenbaard uit de tempel kunnen bezocht worden hier. Bovendien, Zeus's Cavern kan worden bezocht op de voorzijde van een klif, die aan de bovenzijde van Adatepe Dorp van Küçükkuyu.

Andere bekende historische namen kunnen worden gesteld als volgt; Neandria, Alexandrië-Troas, Assos, Chryse, Dardonos en Lampsakos. De sporen van verschillende beschavingen zijn te vinden in de provincie Canakkale. De Perzen werden hier in de 5e eeuw voor Christus, de Perzische koning Xerves bouwde zijn brug van boten over de smalste punt van de Dardanellen tot 100.000 troepen landen op Thracië als onderdeel van zijn geplande verovering van Europa. Alexander de Grote begon zijn Oost-campagne van het oversteken van de straat. De Romeinen nam het gebied tussen de 2 voor Christus tot 395 na Christus, later het Byzantijnse Rijk heerste over het gebied. Er waren Arabische en Crusader invasies in de volgende eeuwen. De Karasiogullari, een Turkse stam, kwam in het gebied in de 14 e eeuw en maakte Balikesir hun kapitaal. In de 15e eeuw, Sultan Mehmet de Veroveraar burchten gebouwd op beide oevers van de straat en stichtten de stad Canakkale.



Dardanellen speelde ook een belangrijke rol in de eerste wereld oorlog. De acht maanden durende strijd tussen de geallieerden en de Turkse troepen staat bekend als Gallipoli Campaign. Ernstige ongevallen werden gegeven aan beide zijden. Verscheidene landen hebben bij deze strijd, zoals Turkije, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, en zo verder. Elk jaar op 25 april (de zogenaamde Anzac Day), Gallipoli is binnengevallen weer niet door de geallieerde troepen, maar door hun nakomelingen, andere veteranen, en toeristen. De geluiden van de riffle vuur uit ring aan Anzac Cove, maar dit keer als een eerbetoon aan Hereos door de Turkse Honor Guard.



Als je bij galliboli schiereiland kun je de geest van de helden voelen uit verschillende landen. Vandaag galliboli schiereiland is een nationaal park, die fungeert als een openluchtmuseum en staat open voor alle bezoekers die komen te respecteren betalen in vele gedenktekens. De volgende woorden zijn genoteerd van Ataturk, de beroemde Turkse commandant van Gallipoli en de grondleggers van de moderne Turkse Republiek.