vakantie side


Side, gemakkelijk te bereiken met een dagtocht van Antalya, was ooit idyllisch, een traditioneel Turks dorp bekend om marmeren Romeinse ruïnes op 2 km van het ongerepte strand op slechts een uur (65 km) ten oosten van Antalya of ten westen van Alanya. De jonge, de levendige en degenen die graag partij over te nemen de stad in het hoogseizoen. Het resort hotels verder langs het strand hebben enkele goede familie faciliteiten. Buiten het seizoen, oudere echtparen en waardig Duitsland wandelaars aankomen.

Zowel Turken en buitenlanders liever kant voor de fantastische witte stranden, de zee bars en restaurants, de verscheidenheid van de accommodatie - van goedkope kleine pensioenen tot luxe hotels, en de indrukwekkende Hellenistische en Romeinse ruïnes.

De beste tijd om een vakantie of een dagje naar Side zijn eind april, mei, begin juni en oktober. Als je moet komen in hoog zomer, zou er menigte overal.

U kunt uw eigen auto of een bus of minibus naar hier te komen. Bussen en minibussen vertrekken uit Antalya en Alanya. Ongeveer 3 km van Side, in Manavgat is er een mooie waterval (ze noemen het waterval, maar u laten weten dat het slechts 2 m hoog!).