istanbul goedkope vlucht reisgids


Istanbul is gelegen in het noordwesten van Turkije tot verlenging in de Marmara regio en omringd door de provincies van Tekirdag naar het westen, Kocaeli in het oosten, de Zwarte Zee in het noorden en de Zee van Marmara naar het zuiden.

Istanbul beroemd om zijn historie en het belang ervan voor het land als een van de meest belangrijkste commerciële centrum van vandaag is een enorme kosmopolitische metropool verbinden continenten, culturen, religies en huis van rond de twaalf miljoen inwoners. De Bosporus (Bogazici) Straat verdeelt de provincie in twee delen: de Europese zijde en de Aziatische kant, en dat is de reden waarom Istanbul wordt beschreven als "het kruispunt van Europa en Azië".

Istanbul langs haar geschiedenis was de hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken: Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse. Vandaag Istanbul onderhoudt nog steeds van haar glorieuze verleden, die contrasteert met de ontwikkeling van de regio en de moderniteit. Turkije is de moeite waard om te bezoeken en waar reizigers niet teleurgesteld worden.