vakantie aanbiedingen konya


Konya City is de hoofdstad van de provincie Konya, gelegen in het centraal Anatolië plateau met een bevolking van ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Dankzij de ligging in het Anatolische Plateau is een van de belangrijkste handelscentra op de zijderoute, en de belangrijkste graan producent in Turkije.

Konya is een van de oudste permanent bewoonde steden in Turkije en een van de eerste menselijke nederzettingen in de wereld, net zoals wordt aangetoond door het archeologisch onderzoek verricht op de omliggende plaatsen van de stad, en beroemd om haar religieuze karakter, bekend als de huis van de Dansende Derwisjen voor 800 jaar. Ook heeft een aantal belang voor christenen, omdat St. Paul Antiochia woonde in Konya voor weinig tijd.

Deze stad heeft veel van de geschiedenis en het cultureel erfgoed te laten zien aan haar bezoekers, uit het oude blijft exquise moskeeën en musea waar mogelijk is om het prachtige gebouw uit de periode Seljuk waarderen. Het meest opmerkelijke plek in de stad is het Mausoleum van Jamal ad-Din Rumi of bekend als Melvana, waar zijn dansvoorstellingen voor de toerist.