alanya vakantieparadijs


Alanya is een populaire badplaats in het zuiden van Turkije, ongeveer 150 km ten oosten van Antalya. In het oosten en westen van Alanya vindt u enkele van de beste stranden in Turkije, het Taurus gebergte bieden een adembenemend decor naar het noorden. De meeste van oude Alanya ligt op de grote rotsachtige voorgebergte dat steekt in de zee.
In de oude stad vindt u vele oude huizen, torens en moskeeën, alsmede een leuke kleine haven. Aan de waterkant zijn er tal van gezellige bars, thee-huizen, cafes en restaurants met een uitstekend aanbod van internationale en traditionele keuken.

Hoog boven Alanya vindt u een indrukwekkende 14-e eeuwse citadel. Binnen de muren zijn schilderachtige huizen, moskeeën en een Byzantijnse kerk versierd met fresco's. Er zijn kronkelende smalle steegjes verleidelijk shoppers met hun kleurrijke winkeltjes en kraampjes van kaas-doek jurken, tapijten, koper en sieraden.

Hieronder vindt u de citadel zee holen en grotten. Sommige kunnen alleen worden bereikt met de boot, maar je kunt lopen naar de meest beroemde, Damlatas of "Kaap van Dripping Stones". De prachtige grot heeft een scala aan indrukwekkende stalactieten en stalagmieten met een vochtige warme sfeer zei te profiteren astmapatiënten.

Naast de culturele en historische bezienswaardigheden, Alanya heeft een onovertroffen strand leven ook. Mooie zandstrand Cleopatra strand ligt ten westen van het resort, terwijl de fijne zand strand van Alanya rekken naar het oosten. Een goede spreiding van watersporten zijn ook beschikbaar.

Het nachtleven is gemoedelijk en ontspannen met een ruime keuze van nacht-spots gelegen aan de rand van de stad. Maak uw keuze uit levendige bars tot laat op de avond voor echte disco 's nachts uilen.