vakantie can


De snelweg die loopt van Yenice naar het westen verdeelt in twee in de buurt kan. Turning rechts, een aan het hoofd kan Biga en Karabiga. Karabiga is een kuststad aan de Zee van Marmara. Als men gaat rechtdoor Çanakkale is te bereiken via Kirazlı. Kan is een stad bekend om zijn keramische tegels, is er een grote keramische productie-installatie in de stad waar de Biga Steam loopt dwars door de centere van Can en uitmondt in de Zee van Marmara in het oosten van Karabiga na Biga. Deze gebruikt regio bekend als Sergis in oude tijden. In het centrum is er de Spa kan geëxploiteerd door de gemeente en 16 kilometer afstand is er de Can-Tepeköy Spa in Tepeköy. Het water in de spa in kan is 46 graden en het water in de Tepeköy spa is in de regio van 37 tot 49 graden Celsius.

vakantie biga


De Can-Biga weg loopt parallel aan het kunnen streamen. De 36 kilometer lange weg is in vrij goede condition.In de oudheid de stad Pegea was hier gevestigd. Men gelooft dat de naam Biga afkomstig is van deze naam. Met een huidige bevolking van 30.000, Biga werd een deel van het Ottomaanse Rijk in 1364.The moskee in het centrum werd gebouwd in 1911. Biga is beroemd in de hele regio voor de opleiding van goede muzikanten. Wanneer er een bruiloft of een speciale gebeurtenis Biga gebaseerd muzikanten zijn altijd op podium.

Karabiga

Om naar Karabiga na het verlaten van Biga nemen de Çanakkale weg, draai dan rechts na acht kilometer en na het rijden voor nog eens 20 kilometer, komt u aan deze kust van Marmara zee stad. Karabiga is een nederzetting met vele huisjes opgebouwd rond een vrij grote inham. Na het passeren van de zomer huizen rond de baai de overblijfselen van de oude stad van Priapos met zijn inspirerende hoge wallls kan gevonden worden gesitueerd op een landtong. Deze grote muren, waarvan sommige nog steeds in een goede conditie, strekken zover het andere eind van de landtong. Dit was een kolonie gebouwd door de volkeren van Abydos en Miletos. De Slag bij Granicos, de eerste in een reeks van botsingen tegen de Perzen in Alexander de Grote Oost-expeditie, was hier gestreden is 334 v.Chr. Dit gebied kwam onder het Ottomaanse bewind in 1364. De muren van de stad zijn in de Byzantijnse stijl waarvoor de stad moet worden bestudeerd voor haar verdediging en de muur bouwtechnieken.

De weg aan de linkerkant bij de ingang van Karabiga is de ahmelek weg. Als men verder langs deze weg de oude stad van Parion kan worden bereikt. Er is niet veel hier te zien vanuit het standpunt van een reiziger gezien als archeologische opgravingen net zijn begonnen en niet veel vooruitgang is geboekt als nog niet. Vanaf hier is het mogelijk om de hoofdweg te bereiken via Balıkçeşme via een smalle weg en toen volgde na het aanzetten van het recht een van de punten van de doorvoer Çanakkale Straits, Lapseki, kan worden bereikt.

vakantie lapseki


Ferries lopen tussen Lapseki bij de ingang van Çanakkale Straat Gelibolu en aan de andere kant, die 24 uur per dag. Deze stad is een van de vier belangrijke nederzettingen in deze regio. In de oudheid werd de naam Lampsakos. Het is bellieved dat de Phonecians het opzetten van een kolonie hier. De geograaf en historicus Strabo zegt Lapseki was een Miletos kolonie. Lapseki werd een deel van het Ottomaanse Rijk in 1356. Na de Eerste Wereldoorlog werd bezet door de Britten en de Fransen voor een korte tijd. Afgezien van de landbouw de vis-industrie heeft een belangrijke economische positie in Lapseki. De kersen en perziken van Lapseki zijn beroemd in de regio. Het jaarlijkse festival kers is hier plaats op 2-14 June.Historic locaties omvatten de Süleyman Pasa en Umurbey Hudavendigar moskeeën, de Yakup Bey islamitische school en het graf van Abdullah Bin Hacı Yakup.

vakantie gelibolu


Ter ere van zo'n 500.000 soldaten, die hun leven gaven op het schiereiland Gallipoli (Gallipoli campagne) tijdens de Eerste Wereldoorlog, de zuidelijke helft van het schiereiland nu fungeert als een nationaal park het behoud van dat moment in de geschiedenis. Dit is de geest die geen shows 'oorlog is reden voor een permanente vijandelijkheden, maar kan dienen als basis voor vriendschappen ook. De regio beslaat 33.000 hectare (330 vierkante kilometer). De geologische, archeologische en environmantal kenmerken van het schiereiland Gallipoli hebben gestimuleerd de regio als een populaire toeristische plek. Het schiereiland is een bruggenhoofd, een barrière en ontmoetingsplaats voor verschillende culturen door de eeuwen heen. Elk jaar duizenden toeristen vooral uit Australië en Nieuw-Zeeland lid van de Anzac Day festivies. Het is een diep emotionele ervaring in een plaats waar de nationale identiteit werden gesmeed. Het schiereiland Gallipoli is ook vereerd als een plaats van herinnering door de geallieerden (Groot-Brittannië, Frankrijk en India) en door de Turkish people die leed van een kwart miljoen slachtoffers in hun vaderland te verdedigen tegen de geallieerde invasie.

Anzac Day (25 april) is een nationale dag van de herdenking in zowel Australië en Nieuw-Zeeland. De Anzac landingen waren de eerste gelegenheid waar de soldaten van deze twee jonge naties vochten samen en creëerde een legende dat overleeft aan deze dag.

Gallipoli campagne kan worden beschouwd als een van de meest ciritcal gebeurtenis in de eerste wereld oorlog en heeft een lange en gedenkwaardige geschiedenis. Ruige landschap van het schiereiland en de historische steden vormen de achtergrond aan de slagvelden van 1915, plaatsen van heldenmoed en opoffering die van enorme betekenis voor de nationale Turken, Australiërs en Nieuw-Zeelanders.

Gallipoli oorlogen kan worden onderzocht in twee fasen; zee-oorlogen en land oorlogen. Eind 1914, de Britse en Franse regeringen hadden afgesproken het noodzakelijk was om de controle over de straat bekend als de Dardanellen Deze winst zou voor de gecoördineerde inzet van Russische en geallieerde troepen. Zij hebben een marine-campagne, gericht op het vernietigen of te vangen Turkse forten langs de lengte van de Dardanellen om een veilige doorgang open voor de marine op weg naar Istanbul, de hoofdstad van de Ottomaanse regering. Maar de rol van de kleine Turkse mijnen laag Nusrat door het leggen van mijnen in de ochtend van 18 maart veranderde de bestemming van de zeeslag. Tijdens deze operatie drie schepen van de geallieerde vloot was gezonken en drie zwaar beschadigd. Bijna achttien slagschepen opgenomen de Straat zoals koningin Elizabeth, Lord Nelson, Agamemmon, Inflexibel, Ocean, Irresistible, Prince George en Majestic uit Groot-Brittannië en de Gaulois, Bouvet en Suffren van Frankrijk. In totaal had drie schepen zijn gezonken en drie meer had zwaar beschadigd zoals Bouvet, Irresistible, en Ocean.

Na de mislukking in de marine operaties, ruimtelijke werking in combinatie met marine bombardements werd besloten uit te voeren met het oog op het schiereiland te veroveren. De Anzac Corps (Australian and New Zealand Army Corps), de 29e Britse territoriale Infantry Division, de 1e Royal Naval Infantry Division, de 29e Indische Infanterie Brigade en de Franse 1e Infanteriedivisie werden deel te nemen aan deze actie.

In de vroege ochtend op de 25e april, werd de Seddulbahir kust gezien worden omgeven door verschillende schepen en de landing ambachten. Op 5:30. een hels vuur werd geopend uit de geallieerde oorlogsschepen. Bombardement van de zee hield het puntje van het schiereiland onder vuur van drie kanten. De 29e Britse Infanterie Divisie geprobeerd te verplaatsen in het land. De verdedigende krachten brak de eerste golf van de invasie troepen met succes. Dan, met de versterkingen, die later werden gebracht, werd de operatie uitgebreid op de grond zonder veel succes.

Het gebied gekozen door de Anzac Corps als een landing gebied was de kust naar het noorden van Kabatepe. Maar de Anzacs geland in de steile, ontoegankelijke gebied van Ariburnu (later werd opgeroepen als Anzac Cove) als gevolg van hun boten hebben plaatsgevonden, door de sterke stroming. De andere reden werd geclaimd als truc van de Turkse troepen 'door het veranderen van de plaats van het teken van de geallieerde troepen een ruwe inham, die moeilijk toegankelijk is. De Anzac aanval begon om 4.30 op 25 april. Ze landde op Ariburnu in de vorm van een verrassingsaanval. Zware gevechten had plaatsgevonden tussen Anzacs en Turkse troepen. De Anzacs waren in grote moeilijkheden om hun standpunten te verdedigen met de nieuwste aanvallen. De geallieerde commandant besloten om zijn troepen te evacueren in Hamilton. Vanwege het ontbreken van de nodige voertuigen, was de evacuatie beweging opgeschort. Dig-in orde was en te verdedigen in plaats daarvan gegeven. Naarmate de tijd voorbij beide zijden werden geleidelijk versterkt. Fierce Anzac aanvallen op Ariburnu bleef gestaag en de gevechten gingen door tot het einde van mei. De tegenkrachten waren zeer dicht bij elkaar, inderdaad zo dicht acht meter op sommige bepaalde locaties.

Algemeen Hamilton, niet in staat om enig succes op de Seddulbahir en Ariburnu fronten in de afgelopen vijf maanden bereiken besloten een derde front in Anafartalar baai in om te omsingelen en te vernietigen het Turkse leger van achteren. Hij toegewezen deze taak aan het 9e Britse Corps.The doel was om onmiddellijk grijpen de Conkbayiri en Kocacimen blokken, vooraf en vanaf daar de controle over de Straat. Tijdens deze actie werd de aanvoer beperkt moeten worden genomen om de Turkse troepen in de regio Seddulbahir en Ariburnu vastgepind te houden.

British Army Corps begon de landing op de nacht van 6-7 augustus, de laatste aanval tegen de Turkse troepen beginnen ongeveer op de 9e augustus. Vanwege het warme weer en de uitputting van de Britse soldaten, 9e korps een dagje aan het strand in plaats van verhuizen naar de doelgroep heuvels onmiddellijk. Gedurende deze tijd twee Turkse divisies werden overgedragen aan de voorzijde met Mustafa Kemal als commandant. Een van deze divisies duwde de 9e korps in de zee, terwijl de andere een van de Anzacs verhinderd te bereiken aan de strijd vooraan.

Dus de geallieerde strijdkrachten duidelijk zag dat er geen mogelijkheid nog een van het breken van de Turkse verdediging in de Dardanellen of van het bereiken van enig resultaat in de Slag om Gallipoli, vooral de verwezenlijking van hun ambitie van het nemen van Istanbul. Op 20 december 1915 ze beval de evacuatie van Ariburnu - Anafartalar en op 9 januari 1916 Seddulbahir.

De resultaten van de de Gallipoli campagne was appalling. 26.111 Australische slachtoffers van wie er 8.141 werden gedood. Bovendien, Nieuw-Zeeland leed 7.571 slachtoffers van wie er 2.431 werden gedood. Groot-Brittannië doorstaan 21.255 doden meer dan 120.000 slachtoffers, terwijl de Franse troepen ongeveer 10.000 verloren meer dan 27.000 slachtoffers. India en Newfoundland verloren 1.350 soldaten en 49 respectievelijk. De Turkse verloren ongeveer 80.000 soldaten meer dan 220.000 slachtoffers

Vandaag schiereiland Gallipoli fungeert als een nationaal park in de buurt Canakkale, waar verschillende oorlogsmonumenten en begraafplaatsen behoren tot Turken, Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Britse en Franse weerspiegelen het drama van die dagen. Elke april de 25e, duizenden mensen uit die landen komen hier om de Gallipoli campagne te herdenken. Duiken naar de scheepswrakken is ook mogelijk in het koele water van mooie Dardanellen.

vakantie canakkale


Canakkale is niet alleen de naam van een stad, maar ook de provincie met inbegrip van de battelefileds en gedenktekens van Gallipoli, de legendarische oude stad Troje, de mystieke en fascinerende oude stad Assos, het populaire vakantie-eiland historische BOZACAADA, de indrukwekkende natuur van de Ida en zo verder . Volgens de rapporten van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, er zijn ongeveer 175 archeologische, 34 natuurlijke en 5 historische locaties in de provincie Canakkale.

De stad Canakkale leent zijn naam aan het Nauw van Calais, waarvan de oevers raken zowel Europa en Azië, terwijl het aansluiten van de zee van Marmara aan de Egeïsche Zee. Canakkale gastheren de 60 km (38 mijl) lange zeestraat, die bekend is als Dardanellen. Het zou een voorrecht om de indrukwekkende scène van de Dardanellen, dat is een van de twee zeestraten genieten van dat splitsing van de continenten Azië en Europa. Gedurende de geschiedenis, iedereen die zeggenschap had over deze gateway, het bevel over een zeer strategische gebied. Dit heeft geleid tot het belang van Canakkale provincie als de bakermat van vele beschavingen en kritische gevechten door de eeuwen heen. Volgens de archeologen zijn er ongeveer 200 oude plaatsen in de provincie Canakkale, waar veel van hen nog niet opgegraven.

Hellespont is de oude naam voor deze straat. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot 3000 v.Chr worden getraceerd Volgens de mythologie waren de kinderen van koning Athamas, Phryxus en Helle, weggestuurd door hun stap moeder, Nephele, de godin van de wolk. Ze waren gemonteerd op een vliegende ram met een gouden fleece. Terwijl ze vlogen over de Straat, Pincess Helle viel van de ram in het water. Zo is de naam Hellespont verscheen. Phryxus vloog naar de Colchis, waar hij offerde de ram aan de Zeus en hing de gouden vacht op een boom, te worden bewaakt door een woeste draak.

Een andere vaak vertelde verhaal van de regio is over de plaatsen 'Abydose' op de Aziatische kust en 'Sestus' op de Europese oever. Leander was een heel knappe jongen van Abydos, die verliefd was op Hero, een priesteres van Aphrodite. Elke nacht werd hij zwemmen van Abydos naar Sestus om haar te zien. Op een nacht was er een verschrikkelijke storm en hij had nooit aangekomen. Hero, asuming dat Leander verdronken was, wierp zich in de zee.

Troje (Truva), ook wel Ilium, ligt op Hissarlik aan de oostzijde van de rivier Scamander, waar de straat samen met de Egeïsche Zee. Houten Paard en de Archilles 'Hell komen van hier. Troy is beroemd om verschillende redenen. Het is een site die voortdurend bezet was vanaf de vroege bronstijd tot vroege Byzantijnse tijden. Het is ook geassocieerd met de saga's van de Trojaanse oorlog door Homerus geschreven in de 'Ilias en Odyssee', dat is de bekende in de Europese literatuur. Homer vereeuwigd Truva (Troje) in zijn verhalen van koning Priamus, Hector, Parijs en de mooie Helena. Archeologische opgravingen hebben revealled negen steden met verschillende ruines van de stadsmuren, typisch huis-stichtingen, een tempel en een theater. Een symbolisch houten paard van Troje herdenkt de legandary oorlog. Historische haven, Alexandrië - Troas, werd gebouwd tijdens de 3e eeuw voor Christus en St. Paul had hier twee keer bezocht, en zijn derde missioner reis naar Assos werd gestart vanaf hier.

De opgravingen van Troje gaat terug tot 1870 worden getraceerd, die kunnen worden beschouwd als een historische gebeurtenis door zijn eigen. Vanaf 1988 zijn opgravingen werden geleid door professor Manfred Korfman de Universiteit van Tübingen in Duitsland.

Smintheus Apollo tempel, waar de eerste aflevering van Ilias epische ontstaan, is gelegen rond Gulpinar dorp. Tempel ruïnes en kunstwerken geopenbaard uit de tempel kunnen bezocht worden hier. Bovendien, Zeus's Cavern kan worden bezocht op de voorzijde van een klif, die aan de bovenzijde van Adatepe Dorp van Küçükkuyu.

Andere bekende historische namen kunnen worden gesteld als volgt; Neandria, Alexandrië-Troas, Assos, Chryse, Dardonos en Lampsakos. De sporen van verschillende beschavingen zijn te vinden in de provincie Canakkale. De Perzen werden hier in de 5e eeuw voor Christus, de Perzische koning Xerves bouwde zijn brug van boten over de smalste punt van de Dardanellen tot 100.000 troepen landen op Thracië als onderdeel van zijn geplande verovering van Europa. Alexander de Grote begon zijn Oost-campagne van het oversteken van de straat. De Romeinen nam het gebied tussen de 2 voor Christus tot 395 na Christus, later het Byzantijnse Rijk heerste over het gebied. Er waren Arabische en Crusader invasies in de volgende eeuwen. De Karasiogullari, een Turkse stam, kwam in het gebied in de 14 e eeuw en maakte Balikesir hun kapitaal. In de 15e eeuw, Sultan Mehmet de Veroveraar burchten gebouwd op beide oevers van de straat en stichtten de stad Canakkale.



Dardanellen speelde ook een belangrijke rol in de eerste wereld oorlog. De acht maanden durende strijd tussen de geallieerden en de Turkse troepen staat bekend als Gallipoli Campaign. Ernstige ongevallen werden gegeven aan beide zijden. Verscheidene landen hebben bij deze strijd, zoals Turkije, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, en zo verder. Elk jaar op 25 april (de zogenaamde Anzac Day), Gallipoli is binnengevallen weer niet door de geallieerde troepen, maar door hun nakomelingen, andere veteranen, en toeristen. De geluiden van de riffle vuur uit ring aan Anzac Cove, maar dit keer als een eerbetoon aan Hereos door de Turkse Honor Guard.



Als je bij galliboli schiereiland kun je de geest van de helden voelen uit verschillende landen. Vandaag galliboli schiereiland is een nationaal park, die fungeert als een openluchtmuseum en staat open voor alle bezoekers die komen te respecteren betalen in vele gedenktekens. De volgende woorden zijn genoteerd van Ataturk, de beroemde Turkse commandant van Gallipoli en de grondleggers van de moderne Turkse Republiek.

vakantie termessos


De oude site van Termessos inneemt in 30 km ten noordwesten van Antalya, dat was een belangrijke Lycische stad ook wel bekend als Termessus. Termessos was al beroemd in de tijd van Croesus voor haar waarzeggers. Door de hoge ligging van 1050 mt. op de bergen van de Taurus, het is een van de meest interessante oude steden naar het nabijgelegen Antalya te bezoeken. U moet zowel moed en een tijd voor een korte maar vermoeiende verticale wandeling om Termessos bezoeken.

Volgens de oude Griekse historicus, Strabo, de stad werd eigenlijk gebouwd door de Pisidians. Termessos werd omringd door Alexander de Grote in 333 vC, maar verliet hij de conqurence waarschijnlijk omdat hij dacht dat hij wouldnt in staat zijn om de stad als gevolg van de moeilijke geografische situatie te houden. Na Alexander, Termessos werd en bondgenoot van Rome. Romeinen verleend onafhankelijkheid te Termessos stad 71 v.Chr.

Het is niet eenvoudig om alle sporen van het oude Termessos vinden in de moderne stad na twee grote aardbevingen en de daaropvolgende wederopbouw. De grenzen van de Romeinse en hellenistische steden zijn zeker gemarkeerd door de verticale rotswand in het westen, het Romeinse graven aan de oostzijde van Termessos en de Lycische necropolis naar het zuiden. De ontdekking van de sarcofagen in de buurt van de rand van de moderne stad toont het verloop van de oude kustlijn.

Op de Castle Hill, die in de Middeleeuwen bewoond door de Ridders van Sint Jan en door de Genuese, de resten van gebouwen kan veel eerder worden gevonden. De overblijfselen van huizen aan de noordwestelijke kant van de heuvel, met een aantal bakken en watervoorziening kanalen blijkt dat er een unwalled Lycische nederzetting hier, hoewel in een latere periode de focus verplaatst naar de kustvlakte. Van het oude theater, dat werd gevestigd en beschreven door Charles Texier, een beroemde Franse reiziger voor de 1856 aardbeving, niets kan nu worden gezien, maar de omtrek van de Cavea auditorium.

Termessos ligt in een natuurpark. Tal van dieren en planten die in gevaar van uitsterven wonen hier beschermd door de wetten. Het park, met zijn wilde natuur en bijzondere flora, heeft een prachtig uitzicht.

vakantie side


Side, gemakkelijk te bereiken met een dagtocht van Antalya, was ooit idyllisch, een traditioneel Turks dorp bekend om marmeren Romeinse ruïnes op 2 km van het ongerepte strand op slechts een uur (65 km) ten oosten van Antalya of ten westen van Alanya. De jonge, de levendige en degenen die graag partij over te nemen de stad in het hoogseizoen. Het resort hotels verder langs het strand hebben enkele goede familie faciliteiten. Buiten het seizoen, oudere echtparen en waardig Duitsland wandelaars aankomen.

Zowel Turken en buitenlanders liever kant voor de fantastische witte stranden, de zee bars en restaurants, de verscheidenheid van de accommodatie - van goedkope kleine pensioenen tot luxe hotels, en de indrukwekkende Hellenistische en Romeinse ruïnes.

De beste tijd om een vakantie of een dagje naar Side zijn eind april, mei, begin juni en oktober. Als je moet komen in hoog zomer, zou er menigte overal.

U kunt uw eigen auto of een bus of minibus naar hier te komen. Bussen en minibussen vertrekken uit Antalya en Alanya. Ongeveer 3 km van Side, in Manavgat is er een mooie waterval (ze noemen het waterval, maar u laten weten dat het slechts 2 m hoog!).

vakantie selge


De snelle vloeiende Koprucay (Bridge Creek) ontleent zijn naam aan een Romeinse stenen brug nog in gebruik in de toepasselijke naam Köprülü Kanyon (Bridge Canyon), Beskonak.

De rivier is een favoriete plek van de witte water balken omdat het relatief eenvoudig stroomversnellingen (klasse 1 & 2) langs een schilderachtige cursus stroomafwaarts van de dramatische kloof.

Bridge Canyon National Park (Köprülü Kanyon Milli Park) maakt een goede dagtocht van Antalya, Belek of Side, of je gaat raften, of wandelen, of naar de ruïnes van de Romeinse theater verkennen, stadsmuren, en de tempel van Zeus in de bergen stad Selge (Altinkaya), of gewoon je een picknick kunt genieten in een dramatische mediterrane landschap.

Tour bedrijven in Antalya, Belek en Side kunt uw excursie met het vervoer, materieel, gidsen en maaltijden, of je kan gewoon rijden tot in de vroege ochtend en de keuze uit seveal rafting bedrijven te gaan met

Vakantie phaselis


Oude stad Phaselis ligt op drie kleine, perfecte baaien en nu onder bescherming op het terrein van een schilderachtig nationaal park.

Meer dan 2000 jaar geleden, in de Romeinse tijd, Phaselis was een bloeiende havenstad scheepvaart rozenolie en de parfums van gemaakt, evenals hout uit de bossen rondom.

Vandaag de drie baaien en geruïneerd aquaduct van gouden kalksteen schaduw van geurige pijnbomen zijn dat overblijft van de ooit glorieuze Phaselis. Phaselis ligt in de buurt Olimpos en niet al te ver van centrum van Antalya, is het een goede plek voor een rustig verblijf en een plons in de zee van een van de kleine kiezelstranden.

Er is een kleine entree tot het park, die open is van 7:30 am aan 7 uur in de zomer. Drankjes, snacks en toiletten zijn beschikbaar binnen.

vakantie perge


Perge is het dichtst Romeinse ruïne naar Antalya en een van de belangrijkste, zeker een bezoek waard.

U kunt een dag van de ruïne hoppen door het te combineren met een bezoek aan Aspendos, Termessos en misschien zelfs Side.

De Grote Theater en het stadion van Perge zijn de meest fascinerende en nog intact gebouwen, maar de meest gefotografeerde zijn de resten van enorme Romeinse poort Hellenistische torens omdat ze zo buitengewoon.

Door de poorten, zijn er overblijfselen van een boete zuilen straat, heel indrukwekkend. De agora en zuidelijke baden zijn ook de moeite waard te verkennen. De acropolis, op een heuveltop in de buurt door, heeft weinig bestaande gebouwen, maar geeft een mooi panorama van de totale ruïnes.

Met Antalya of Side als uw depature punt, auto of rondleidingen zijn de meest handige manieren om Perge bezoeken. Met het openbaar vervoer, neem een minibus van Antalya naar de stad van Aksu op de Antalya-Side snelweg, dan Trekhaak, wandelen of taxi 2 km (20 minuten lopen) naar het noorden Perge.

vakantie patara


De Patara Beach, die ligt 75 km ten zuiden van Fethiye, is zeker de beste van de Turkse stranden. Het is een afgelegen strand, ideaal voor de eenzaamheid van asielzoekers en degenen die willen ontsnappen aan de drukte van het moderne stadsleven. Het strand zal dit zo blijven voor de nabijheid van de Patara archeologisch ruïne legt beperkingen op aan de bouw van gebouwen, die op hun beurt zouden inbreuken van de stedelijke beschaving op afstand te houden. Patara is 14,2 km lang van kindvriendelijke strand alleen gesteund door oude ruïnes en swooping duinen - met geen gebouwen zichtbaar slaan een klein cafe aan de ene kant. Ligstoelen en parasols te huur. Geen watersport of camping. Het gebied is goedkoop en er is een selectie van low-key huisvesting in het nabijgelegen stad Patara, met strand commuters vervoer of een vrij lange wandeling. Deze strook zand, heeft een andere aanspraak op roem als de geboorteplaats van de kerstman, Myra.

U kunt verblijven in de low-end hotels en herbergen in het dorp Patara, ligt 3.5 km ten zuiden van de kustweg. Deze hotels kosten zo laag als US $ 25 of soms zelfs minder voor een tweepersoons kamer. Het is echter accommodatie niet overvloedig en je moet vragen voor de landing hier. Het strand is vrij kaal als het gaat om groen of struiken en u moet komen bereid te krijgen gebruind op een dag in de Patara Beach.

Dus, als je verlangen om te oefenen beetje soul-searching, terwijl loungen op het zachte zand, met het geluid van de golven op de kust, en niet een ziel in zicht, dan Patara Beach is de plaats om het hoofd.

vakantie olympos


Olimpos staat bekend om een prachtig klein strand, een dennenbos, boomhut hotels, en de Chimera, een natuurlijke vlam die is brandend eeuwen.

Gelegen op 80 km (50 mijl) ten zuidwesten van Antalya aan de Middellandse Zee Kalkoenen COAs, Olympos is een klein Turks dorpje gelegen op 7 km (4 mijl) af de snelweg tussen de dennen, citrus boomgaarden en landbouwgebieden.

Olympos strand werd ontdekt door backpackers reizen op een begroting en werd populair vroeg om zijn unieke boom-huis kampen en goedkope pensioenen, de beroemdste hotels die Olympos is het vernieuwde (te wijten aan een ongelukkige brand ongeval) Kadirs Tree Huizen en Bayrams Boomhutten en Olympia Boomhutten zijn ook de moeite waard blijven. Er zijn ook tal van pensioenen en goedkope accommodatie opties rondom het gebied.

Boom huizen bieden een verscheidenheid aan comfort, en waar anders kan je woont in een boom met een draadloze internetverbinding?

De Chimera (Yanartas) is een natuurlijk eeuwige vlam gelegen op een berghelling ongeveer 7 km van Olympos dorp. De vlam was gemakkelijk gezien door zeelieden op zee van de afstanden in oude tijden, maar vandaag is gescheiden in een reeks van kleine vlammen, een minder indrukwekkend, maar nog steeds een fascinerende natuurverschijnsel.

De easist weg te gaan om Cirali Olympos is met de auto omdat de 7 km (2,5 mijl) ten zuiden van de kustweg. Als u gaat met de bus vanuit het noorden (Antalya, Kemer, Phaselis) of vanuit het westen (Kas, Kalkan, Demre, Fethiye). Vergeet niet om de bestuurder te vragen om u af laten op de weg naar Olimpos.

In de zomer, minibusjes en taxi's wachten op dit kruispunt punt en in het restaurant op de snelweg naar shuttle reizigers naar Olympos. Ze hebben meestal voldoen aan de bus vertrek en aankomsttijden.

vakantie kemer


Kemer is aa vakantieplaats gesneden uit Kalkoenen ongerepte grenen schaduw Middellandse kust 35 km ten zuidwesten van Antalya.

Het principe Kemer is eenvoudig als dit: kies een gunstige ligging aan zee met weinig bewoning en bouwen een modern vakantieoord van witte betonnen gebouwen. Kemer heeft eigenlijk niets te bieden, zoals oude gebouwen, smalle straatjes en oude Romeinse ruïnes maar de mensen nog steeds kiezen Kemer als nummer 1 resort in Antalya om te zonnebaden en zwemmen.

De stranden van Kemer zijn meestal van grote kiezels en stenen, hoewel degenen die in de buurt van de jachthaven zijn meestal zand. Zorg ervoor dat u een bezoek Yoruk Parki (een antropologisch park met een Turkse nomade thema) en drink een glas Ayran. Ayran is een mengsel van yoghurt, water en zout. Het is vermoedelijk zijn ontstaan als een manier om het behoud van yoghurt door toevoeging van zout.

Kemer kan een uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving sites zoals Olympos, Phaselis, Termessos, Perge en Aspendos, maar Antalya is meer centraal gelegen en in het algemeen, heeft meer te bieden.

De meest handige manier zou zijn om een auto te huren en je eigen rijden naar nabijgelegen plaatsen als dagtochtjes. U kunt ook deelnemen aan een van de jeep safari tours. ATV (QUAD Safari is een spannend avontuur sport die wordt onderhouden met 4 wielen motor-fietsen. U rijdt Quad (ATV) motoren met uitstekende naturen, dennenbossen, modderige beekjes en zijn onvergetelijke spannende, enjoyful avontuur herinnering.

Vakantie Kekova


Genesteld in de wateren van de Middellandse Zee, net voor de kust van Demre is de hemelse plaats genaamd Kekova. Het is eigenlijk een eiland of eerder een groep van kleine vissen bevolkte eilanden puntjes op de Middellandse Zee. Kekova is beroemd om haar onder water ruïnes. Het is een fascinerende plek waar geschiedenis en natuur combineren om u het meeste uit deze wereld te ervaren.

Een bezoek aan Kekova terug brengt de romantiek van het verleden tegen een achtergrond van de zee. Het ongerepte landschap, de magische onder water ruïnes, de warme mediterrane zon en al het avontuur dat verder gaat met het geeft je de meest memorabele vakantie ooit. U kunt niet geven dit paradijs op aarde een missen!

Een reis van Kas met glazen bodem boten langs de kust van Kekova is de meest geweldige ervaring. De schipper zal wijzen kleine dorpjes, een grot, of de overblijfselen van de verzonken stad. De aanblik van de ruïnes onder uw boot kunt u denken aan een vergeten tijdperk, een verloren stad, trappen leiden naar nergens waardoor u een vreemd onbeschrijfelijk gevoel. Het is noodzakelijk dat u een goede en ervaren gids met u te krijgen weten over alle kleine details van het gebied.

Om de ruïnes verkennen beter, kan je proberen zwemmen of snorkelen! U kunt borstel verleden resten van muren en gebouwen, fragmenten van de Byzantijnse en Romeinse friezen, onder water fonteinen en muren en mozaïek meer dan 2000 jaar oud. U moet echter oppassen niet te halen geen oude zoek overblijfsel uit de zee als dat is tegen de wet. Huid duiken in de buurt van de ruines is eveneens verboden.

Als u niet beperkt door de tijd, zou een drive van Kekova weg de moeite waard. Het landschap is spectaculair en de archeologie is interessant om een eerste keer bezoeker.

Vakantie Kas


Antalya regio's tweede grote resort is heerlijk gelegen tussen torenhoge kliffen verticaal in november. De dramatische rotsachtige kustlijn zorgt voor een gemakkelijke toegang tot duidelijke en niet-verontreinigde wateren van de Middellandse Zee, hebben veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, en een bruisend nachtleven gehandhaafd Nov, haar reputatie als een bevredigend vakantie plaats.

Is het centrum voor boten met glas in november Bottoms het maken van uitstapjes naar het water, waar de resten van mysterieuze Verzonken steden rond Kekova Eiland bekeken kunnen worden net onder het oppervlak van beschavingen in het water. Trips kan geregeld worden naar de omliggende archeologische sites in Demre, Myra en de Xanthos-vallei. De stad is opgebouwd rond de overblijfselen van oude Antiphellos november, en er zijn ruïnes van een hellenistische theater, de monumentale Leeuw Tomb, en enkele heuvels rotsgraven in en rond de stad. Ondanks de toeristische ontwikkeling van wat eens een eenvoudig vissersdorp, Kas behoudt nog steeds zijn charme stadje, met smalle straten met kinderkopjes en nieuwe boetiekjes.

Stad heeft meerdere goede keuzes van restaurants en winkels in november. Het is een mooi en romantisch stadje, erg leuk om rond inch lopen Er zijn geen stranden in het centrum van Kas, alleen kliffen. Buiten het stadscentrum zijn er een paar stranden, hoewel, als je lopen naar een van hen het kan je 20 minuten. Kas zijn er een paar oude sites te verkennen, zoals een amfitheater en de Lycische grafmonumenten. U kunt een dagtocht naar Patara Beach met de lokale bus. Of van de wandeling naar (kleine) Dolfinarium Buiten in november Andere keuzes van activiteiten is te gaan op een boot reis (in Kas jachthaven) of een dagtrip naar een eiland dat zichtbaar is van het Griekse eiland Kastellorizo november maken

Vakantie Kaleici


Kaleici is een klein historisch gedeelte van Antalyas moderne stad, ook wel bekend als de oude stad van Antalya. In de geschiedenis was het zodra de uitgestrekte moderne Romeinse stad, dan is het Byzantijnse Rijk, dan Seljuks, en tenslotte het Ottomaanse Turkse stad.

Moderne stad van Antalya begon na de Tweede Wereldoorlog en vóór die Kaleici, met zijn massieve stenen muren rondom, smalle straatjes en schilderachtige oude huizen werd het huis van de plaatselijke bevolking. De oude huizen werden gebouwd zo dicht ze vaak overschaduwen de smalle straatjes.

Kaleici is de beste plek om te verblijven in Antalya. Het heeft vele kleine charmante boutique hotels, pensions en pensioenen bieden comfortabel, zelfs luxe accommodatie en heerlijk dineren in een oud-time sfeer. U kunt een beter gevoel van geschiedenis in Kaleici in plaats van grote hotels die strand bevolken Konyaalti en Lara stranden.

Kaleici beschermd en omgeven de oude Romeinse haven, die werd Antalyas reden voor existensce: zelfs in de Romeinse tijd, dit was de afzetmarkt voor de producten van de rijke alluviale vlakte die zich uitstrekt ten oosten van Antalya onder de zuidelijke hellingen van het Taurusgebergte.

Vandaag Kaleici is een strikt beschermde wijk, het behoud van de vereiste historische gebouwen, en strenge regelgeving over eventuele nieuwe gebouw. U zult waarschijnlijk zien sommige lelijke moderne gebouwen, maar ze worden beëindigd als de mogelijkheden zich voordoen.

Er zijn verschillende ingangen naar Kaleici, maar de meest handige is Kalekapisi, en de meest pittoreske en historische is Hadrians Gate. Zelfs wanneer u dont verblijf in een pension in Kaleici, kunt u wandelen rondom voor een volledige dag en nooit vervelen.

vakantie Demre - Myra


Myra was een toonaangevende stad van de Lycische Unie en vervangen Xanthos in de vroege Byzantijnse periode om de hoofdstad van de Lycia Unie. De ruïnes van Myra liggen ongeveer 2 km ten noorden van Demre todays, op de Finike - Kas weg. Vandaag deze grote vlakte is bijna bedekt met velden vol met gevulde tomaten. In oude tijden was dit gebied ook waarschijnlijk uitgebreid gekweekt, voor commerciële doeleinden met het interieur delen van de Lycische Unie.

Myra is bekend om zijn amfitheater (de grootste in Lycië) en de overvloed van de rock-cut graven uitgehouwen in de rotsen boven het oude theater van Myra. De St. Nicolaaskerk is een must see en is een korte afstand van de plaats van Myra aan de rand van Demre en is echt de moeite waard de reis. Binnen de kerk is de sarcofaag van St. Nicolaas, hoewel zijn overblijfselen werden naar Italië in de 19e eeuw. De oudste kerk van St. Nicolaas werd gebouwd in de 6de eeuw na Christus waarschijnlijk meer dan St. Nicholas graf. Later werd de kerk werd herbouwd in de 9e eeuw (waarschijnlijk herbouwd na de Arabische aanvallen). Voorts werd herbouwd in 1042 onder de bescherming van Constantijn van het Byzantijnse Rijk en een klooster werd toegevoegd op dat moment. Tsaar Alexander II van Pruisen kocht het gebouw in 1863 en begon te hebben hersteld, maar de renovatie is nooit voltooid. Opgravingen en restauraties werden gedaan tijdens de jaren 1960 en blijft ook vandaag nog uit de vroege jaren 1990. Sinterklaas Kerk, Myra, TurkeyThe churchs vloer is van mooie vormen van mozaïek luxe marmeren vloer tegels en er zijn enkele resten van muurschilderingen. Een marmeren sarcofaag werd opnieuw begraven van de beenderen van de St. Nicolaas zelf, maar in werkelijkheid waren eerder gestolen en meegenomen naar Bari, Italië.

Sinterklaas was een populaire bisschop van Myra in de 4e eeuw na Christus, geboren in Patara tussen 260 en 280 AD. Sint Nicolaas was beroemd om zijn wonderen en stond bekend om zijn vriendelijkheid. Zijn ouders stierven aan de pest en hij bleef als een rijke jonge man. Sinterklaas stond bekend om zijn caritatieve natuur en nederigheid. Verschillende legenden over hem zijn gebaseerd op zijn soort en het geven van aard en hebben geleid tot de ontwikkeling van de kerstman. Vandaag, Noel van het christendom is geworteld van St. Nicolaas van Myra.

Camp belek paradijs


Hoewel Belek staat bijna voor de deur van de oude steden Perge en Aspendos, is het in feite een ongerepte doel gebouwd resort, opgericht in de late jaren 1980 met het oog op de golf en luxe markt voor diervoeders behoeften van de binnenlandse en binnenlandse toeristen. U kunt hier een aantal goedkopere pensioenen en kleine hotels in het binnenland en in het Kadriye dorp in de buurt. Maar de meerderheid van het resort bestaat uit uiterst stijlvolle 4-5 * luxe hotels. De meeste van hen zijn all inclusive die geen ruimte voor de ontwikkeling van een lokale infrastructuur bladeren. Toeristen komen hier om te relaxen en spelen in luxe; ervaren van de lokale cultuur is in de zeer vaststelling van de prioritaire lijsten.

Belek regio heeft 32 vier of vijf-sterren hotels en eerste klas vakantiedorpen en 5 golfbanen. Alle voorzieningen die zijn aangewezen eerste klasse bieden een ideale sfeer voor gezinnen en nauwgezet vele mogelijkheden en diensten die gericht zijn op aangename hun gasten te bieden. Alle faciliteiten bieden verlichte tennisbanen, binnen-en buitenzwembaden, volledig uitgeruste gezondheid en fitness centra, speeltuinen en veel meer mogelijkheden.

Golfbanen in Belek, terwijl schaven de cursus, de Turkse architecs bijzondere aandacht schenken aan de wensen en verwachtingen van Europen golfspelers. De perfecte heldere zicht van de golfbanen presenteren een prachtig panorama en het landschap van de buurt, terwijl die de golf spelers met terrifie golf plezier en nog steeds strijd. Er zijn dagelijks of zelfs elk uur tours van alle hotels en pensions en vakantiewoningen in de buurt van de golf veld. U kunt een spel van deze reizen en clubs.

De regio is zeer rijk aan flora en fauna, omdat het een combinatie van diverse habitats met verschillende kenmerken, zoals de rivier, bos, beek, agrarische gebieden, aquatische habitats en zelfs duinen. Terwijl 5 * toerisme inrichtingen, zomerhuizen en prieeltjes bezetten een groot deel van het strand, er is geen bouw in een deel. Grootste deel van de regio is onder bescherming, zoals de "First Degree Natuurlijke Site" en "Belek Speciaal Beschermd Gebied".

leuk om te hebben een vakantie Aspendos


Aspendos kenmerken van de best bewaarde Romeinse theater in Turkije, en een van de meest fascinerende een in de wereld.

Gelegen op de vlakte Pamphylian 47 km ten oosten van Antalya en 37 km ten westen van Side, Aspendos is 4 km ten noorden van de Middellandse Zee aan de oevers van de köprü cayi rivier.

Zodra de naam Belkis, Aspendos werd oorspronkelijk opgericht door de Hittieten, maar het was eigenlijk de Romeinse keizer Marcus Aurelius (161-180 AD), die besteld zijn grote theater te bouwen, en daarmee de plaats een toeristische attractie.

Aspendos theater wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen vandaag, het theater kun je echt voor te stellen hoe het was om een dramatische prestaties in de Romeinse tijd te wonen.

De verwoeste stad omvat een aquaduct en aanzienlijk minder indrukwekkende overblijfselen van een agora, basiliek en het stadion, en je kunt dwalen door de boeren velden te vinden, al zijn het theater iedereen echt wil zien.

Er zijn geen hotels of restaurants vlak bij het theater. Het is meestal een locatie van dagtochten van Antalya.

Aspendos is vol met rondleiding groepen in het midden van de dag in de zomer, dus proberen om de drukte te vermijden door te komen vroeg of laat in de dag, of buiten het seizoen.

Mocht u in het hoogseizoen, kunt u genieten van het Aspendos Opera & Ballet Festival van half juni tot half augustus, met optredens in het prachtige theater. Ik weet zeker dat u nooit een dergelijke prestatie in een oud theater.

Aspendos is ook een goed uitgangspunt voor de St. Paul Trail leidt noorden omhoog op de Anatolische hoogvlakte door middel van dramatische Köprülü Kanyon National Park.

vakantie aanbiedingen konya


Konya City is de hoofdstad van de provincie Konya, gelegen in het centraal Anatolië plateau met een bevolking van ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Dankzij de ligging in het Anatolische Plateau is een van de belangrijkste handelscentra op de zijderoute, en de belangrijkste graan producent in Turkije.

Konya is een van de oudste permanent bewoonde steden in Turkije en een van de eerste menselijke nederzettingen in de wereld, net zoals wordt aangetoond door het archeologisch onderzoek verricht op de omliggende plaatsen van de stad, en beroemd om haar religieuze karakter, bekend als de huis van de Dansende Derwisjen voor 800 jaar. Ook heeft een aantal belang voor christenen, omdat St. Paul Antiochia woonde in Konya voor weinig tijd.

Deze stad heeft veel van de geschiedenis en het cultureel erfgoed te laten zien aan haar bezoekers, uit het oude blijft exquise moskeeën en musea waar mogelijk is om het prachtige gebouw uit de periode Seljuk waarderen. Het meest opmerkelijke plek in de stad is het Mausoleum van Jamal ad-Din Rumi of bekend als Melvana, waar zijn dansvoorstellingen voor de toerist.

vakantie met kinderen Göreme


Göreme is een stad gelegen in het hart van Capadocia, in het centraal Anatolië, en een belangrijk toeristisch centrum. Göreme is een bloeiende gemeenschap die nog steeds handhaven zijn oude gewoonten en bekend om de natuurlijke rotsformaties die gevonden kunnen worden om dit gebied genaamd "fee schoorstenen". Deze unieke rotsformaties werden gemaakt langs de eeuwen heen steeds een grote toeristische attractie van vandaag, dankzij de interactie van de klimatologische omstandigheden en de samenstelling van het gebied, gedomineerd door erosies dat met de regen en wind hebben gevormd, de grillige vormen die kan worden gezien vandaag.

Göreme dateert uit de Romeinse tijd, met name de tijden van de christelijke vervolging. De christenen ontsnapte aan deze regio in tijden waarin het Romeinse Rijk begint de vervolging van al die gelovigen van de nieuwe godsdienst. De vluchtelingen vaste dit deel van Anatolië en maakte hun kerken en huizen in het zachte vulkanische gesteente.

Onder de stad zijn er vele grote toeristische plaatsen om te genieten, zoals het Openluchtmuseum dat prachtige voorbeelden van fresco's uit de 9de en 10de eeuw waar zijn weergegeven passages uit de bijbel en momenten van het leven van Christus laat zien. Rond het Openluchtmuseum er zijn kerken met hun muren beschilderd met prachtige fresco's ook als de Elmali kerk, Sint-Barbara kerk, Carikli Kerk, Kerk en Tokali schuilkerk.

Ondanks de stad is relatief klein, de toeristische ontwikkeling is de opening van een breed scala van accommodaties en diensten uitgelokt om het daar blijven leuker.

zee stad Fethiye


De oude stad van Telmessos, nu Fethiye ligt aan de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee. Het is een van goed van Turkije bekende toeristische centra als gevolg van haar beroep. De stad is de moeite waard om te bezoeken en vooral tijdens de zomer, wanneer het weer is zeer gunstig voor vele activiteiten zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, watersport of gewoon genieten van zijn gouden stranden.

Fethiye als een van de belangrijkste toeristische centra in Turkije heeft veel te bieden aan de bezoekers. De geografische situatie langs de Middellandse Zee kust, de klimatologische omstandigheden en de historische en culturele erfgoed contrast maken van Fethiye een plaats waar men kan genieten van de natuur en de geschiedenis op hetzelfde moment.

Deze oude stad werd oorspronkelijk bewoond door Lycians, en toen kwam de Carianen, de Romeinen, en tenslotte de Ottomanen. Hoewel Telmessos (zoals bekend was in de antieke tijden) misschien had zijn oorsprong tijdens de Trojaanse oorlog, maar er zijn geen bewijs van dit feit.

Fethiye is beroemd om trots een prachtig landschap van rotswanden en dennenbossen ontmoeting met de turquoise zee, alsmede de gouden stranden en prachtige overblijfselen van oude beschavingen. De belangrijkste attracties van Fethiye zijn de rotsgraven gesneden in de gezichten van de kliffen door de Lycians, de Lycische Sarcopaghi, de vesting en het Romeinse theater.

Rond Fethiye er zijn fantastische plaatsen met oude ruïnes van verschillende perioden van haar geschiedenis en prachtige landschappen te genieten. The Blue Lagoon (Ölüdeniz) biedt een prachtig landschap met gouden stranden en Crystal Waters ideaal voor zwemmen en andere watersporten.

edinerne op resort


Edirne is een van de belangrijkste steden in Turkije op Thracië in de Europese zijde van Turkije, op 7 kilometer van de grens met Griekenland en 18 kilometer uit Bulgarije, met een geschatte bevolking van 128.400. Edirne is beroemd om de moskeeën, overdekte bazaars, en de elegante minaretten en koepels die de stad boten.

Voorheen bekend als Adrianapolis in de Romeinse tijd, tijdens de Ottomaanse heerschappij was de hoofdstad van het keizerrijk. Tijdens het Ottomaanse Rijk en als hoofdstad, Edirne kreeg de maximale ontwikkeling, gebouwd werden vele prachtige moskeeën die de prachtige werken van deze tijd openbaart. Een van de meest opmerkelijke monumenten in Edirne is de Selimiye-moskee die gebouwd werd door de beroemde Turkse architect Mimar Sinan in de 16e eeuw, de moskee heeft prachtige marmeren tegels en fijn handwerk en schilderijen. Andere moskeeën moeite waard om te bezoeken zijn de Yildirim moskee gebouwd in de 14e en de Eski moskee in de 15e.

Edirne dank voor haar rijke verleden heeft te veel te bieden voor de bezoekers naast de moskeeën. De Edirne Palace, gebruikt als het huis van het Ottomaanse keizers, is een van de beste resten van het Ottomaanse Times, zijn ook de caravansaries van Rustem Pasha en Ekmekcioglu Ahmet Pasha, gebouwen gewijd aan reizigers host in de 16e eeuw. De Bedesten Bazaar en de Arasta Bazar zijn uitstekende voorbeelden van de manier van hoe uit de oude tijden en nu nog de Turkse handel hun producten.

Een hoogtepunt in Edirne is de vet-worstelen, de nationale sport in Turkije. Deze sport vindt plaats op het eiland elke Kirkpinar juli, en trekt de aandacht van duizenden bezoekers en liefhebbers van deze sport.

alanya vakantieparadijs


Alanya is een populaire badplaats in het zuiden van Turkije, ongeveer 150 km ten oosten van Antalya. In het oosten en westen van Alanya vindt u enkele van de beste stranden in Turkije, het Taurus gebergte bieden een adembenemend decor naar het noorden. De meeste van oude Alanya ligt op de grote rotsachtige voorgebergte dat steekt in de zee.
In de oude stad vindt u vele oude huizen, torens en moskeeën, alsmede een leuke kleine haven. Aan de waterkant zijn er tal van gezellige bars, thee-huizen, cafes en restaurants met een uitstekend aanbod van internationale en traditionele keuken.

Hoog boven Alanya vindt u een indrukwekkende 14-e eeuwse citadel. Binnen de muren zijn schilderachtige huizen, moskeeën en een Byzantijnse kerk versierd met fresco's. Er zijn kronkelende smalle steegjes verleidelijk shoppers met hun kleurrijke winkeltjes en kraampjes van kaas-doek jurken, tapijten, koper en sieraden.

Hieronder vindt u de citadel zee holen en grotten. Sommige kunnen alleen worden bereikt met de boot, maar je kunt lopen naar de meest beroemde, Damlatas of "Kaap van Dripping Stones". De prachtige grot heeft een scala aan indrukwekkende stalactieten en stalagmieten met een vochtige warme sfeer zei te profiteren astmapatiënten.

Naast de culturele en historische bezienswaardigheden, Alanya heeft een onovertroffen strand leven ook. Mooie zandstrand Cleopatra strand ligt ten westen van het resort, terwijl de fijne zand strand van Alanya rekken naar het oosten. Een goede spreiding van watersporten zijn ook beschikbaar.

Het nachtleven is gemoedelijk en ontspannen met een ruime keuze van nacht-spots gelegen aan de rand van de stad. Maak uw keuze uit levendige bars tot laat op de avond voor echte disco 's nachts uilen.

Goedkope en mooie resort antalya


De stad Antalya is de hoofdstad van de provincie Antalya, en een belangrijke toeristische bestemming gelegen op de zuidelijke Middellandse-Zeegebied jassen van Turkije. Vanwege belang zijn als toeristische bestemming van de stad kreeg de titel van "de hoofdstad van de Turkse toerisme".

Antalya is een aantrekkelijke stad en de voornaamste resort in het Middellandse-Zeegebied, omgeven door bergen, bossen, Middellandse Zee. Omdat het werd verklaard als een internationale resort in de jaren 1970, heeft het getroffen door een grote ontwikkeling in het toerisme en als gevolg van dit de stad is in constante groei. De bevolking van de laatste volkstelling in 2000 was 603.190, maar het is verhoogd tot ongeveer 2 miljoen in de zomer op het hoogtepunt van het toeristische seizoen.

De stad werd gesticht door de koning van Pergamon, Attalus II, in de tweede eeuw voor Christus die de naam van de stad Attaleai. Na de Romeinen, Byzantijnen, Seltsjoeken en tenslotte Ottomanen bezetten de stad. Rond de stad zijn er vele culturele en archeologische overblijfselen achtergelaten door deze beschavingen.

Onder de stad te bieden heeft zijn de elegante gecanneleerde minaret van de moskee Yivli Minareli gelegen in het centrum van de stad dat werd door de sultan Seltsjoek Alaeddin Keykubat gebouwd in de 13e eeuw, Karatay Medresesi, Hidirlik Tower, Ahi Yusuf Mescidi, Iskele Moskee, Murat Pasha Moskee, Tekeli Mehmet Pasha Moskee, Balibey Moskee, Musellim Moskee, Seyh Sinan Efendi Moskee en Osman Efendi Moskee zijn andere belangrijke plaatsen in de stad.

Het Lara strand naar het oosten en het Konyaalti strand naar het westen van de stad zijn ideaal om te zwemmen. Naast deze stranden, zijn er ook twee waterparken in Antalya in het water waarin verschillende spellen worden gespeeld.

Andere interessante plaatsen in de omgeving van Antalya zijn de Eerste en Tweede Duden watervallen, Kursunlu Watervallen, Saklikent, dat is een wintersport centrum, Gulluk Mountain National Park, met zijn beroemde oude stad Termessos en Karain Cave. Kemer, aan de kust ten westen van de stad van Antalya, is een van de mooiste vakantie centra in de Middellandse Zee. Phaselis ten zuiden van Kemer is een historische haven. De oude stad van Olympos en de ruïnes zijn de moeite waard om te worden gezien.

Wintersport Kusadasi vakantie lastminute hotels

Kusadasi vacantie turkije

Kusadasi is een van de meest populaire vakantieoorden van Turkije, gelegen op 90 km ten zuiden van Izmir in de Egeïsche regio en dicht bij de beroemde antieke stad Efeze. Kusadasi is een bekende toeristische bestemming en voor haar gouden zandstranden en voor de zonnige dagen en sjabloon. De stad beschikt ook over een van de grootste en moderne jachthavens in Turkije, met een capaciteit voor 600 boten.

Rond de stad zijn er nog steeds van de Ottomaanse en Turkse moskeeën, zoals de "The Fortress moskee 'dat was de meest indrukwekkende moskee van de stad waar mogelijk is fijn werken in hout waarderen. De "Hanim Moskee" is een ander goed voorbeeld van het beste werk van de Ottomaanse architectuur. Ook in het zuiden van de stad zijn er vele historische steden te bezoeken zoals de Efeze, Tempel van Artemis, godin Artemis, Huis van de maagd Maria, Seven Sleepers, Didyma, Priene, Miletos.

Dank aan de toeristische ontwikkeling, de stad groeide aanzienlijk en vandaag heeft vele faciliteiten voor de bezoekers en een geweldige omgeving om de vakantie te genieten. Rond de stad mogelijk is om veel hotels, restaurants, winkels te vinden, ook telt met een toenemende en levendig nachtleven.

Kadinlar Denizi strand is de meest bekende in de stad en bevindt zich op 3 kilometer ten zuiden van de stad, maar het is erg druk in het hoogseizoen, is ook de Pamucak strand op 15 km ten noorden van de stad op de weg naar Selcuk.

Goedkope vakantie Izmir lastminute hotels



De stad Izmir ligt in de Egeïsche regio in West-Turkije, aan de baai met dezelfde naam Izmir. Genoemd als "de Schil van de Egeïsche Zee", is de derde grootste stad en een van de belangrijkste commerciële en industriële centrum in het land. Izmir is ook de tweede grootste Turkse zeehaven.

Studies en opgravingen bewijzen dat Izmir dateert van 3000 voor Christus In de oudheid bekend stond als Izmir Smyrna en was oorspronkelijk gebouwd op de site vandaag Tepekule als Bayrakli. Later, in de Turkse tijdperk van de stad Smyrna werd opnieuw genoemd Izmir.

Vandaag de stad presenteert mediterrane Europa de invloed van de moderne gebouwen contrasteren met zijn traditionele karakter. Rond de stad zijn er vele historische bezienswaardigheden uit de prehistorie, werken en gebouwen, musea, typische mediterrane keuken, ambachten, festivals, feesten, culturele en andere lokale specialiteiten.

Izmir is een prominente plaats voor alles wat te bieden heeft. Het is een kosmopolitische en levendige stad waar cultuur en entertainment zijn gemengd. Izmir staat bekend om haar musea, vis restaurants langs de kust, de bars, discotheken en nachtclubs en voor de overblijfselen van oude beschavingen.

Een van de blikvangers van Izmir ligt Balcova waar is Turkije's grootste thermale baden. De Cultuur Alsancak Park in de wijk is een bekende plek, waar veel kermissen worden gehouden gedurende het jaar, de belangrijkste zijn het Internationale Izmir Festival in september. Dit festival biedt muziek-en dansvoorstellingen, evenals optredens.

ankara goedkope vakantiebestemming



Ankara is hoofdstad van Turkije en de tweede grootste stad na Istanbul. Gelegen in het centrum van Anatolië aan de oostelijke rand van de grote, hoge Anatolische hoogvlakte, in de provincie met dezelfde naam, Ankara is een mooie toeristische bestemming. Naast haar culturele en architectonische erfgoed, de stad heeft een belangrijke Europese uitstraling dan de meeste andere steden in Turkije, met wijd open wegen, grote hotels, restaurants en musea

Hoewel tijdens haar geschiedenis heeft de stad niet veel van transcendentie in de oude tijd, was het niet tot de Oorlog van de onafhankelijkheid, toen Kemal Ataturk verklaard Ankara als de hoofdstad van de nieuwe Republiek Turkije dat Ankara kreeg groot belang. Vandaag Ankara is een belangrijk commercieel en industrieel centrum van de stad en als de Turkse overheid, de stad speelt en belangrijke rol voor de Turkse economie als een belangrijk kruispunt van de handel.

Als toeristische bestemming Ankara heeft veel te bieden aan bezoekers. Er zijn Hettitische, Frygische, Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse archeologische sites zoals de tempel van Augustus en Rome (20 vC), die ook bekend staat als de Monumentum Ancyranum, blijkt dat de perioden dat de stad voorbij is gedurende de tijd. Er zijn ook prachtige musea weergave van het culturele erfgoed en de levensstijl van de plaatselijke bevolking.

istanbul goedkope vlucht reisgids


Istanbul is gelegen in het noordwesten van Turkije tot verlenging in de Marmara regio en omringd door de provincies van Tekirdag naar het westen, Kocaeli in het oosten, de Zwarte Zee in het noorden en de Zee van Marmara naar het zuiden.

Istanbul beroemd om zijn historie en het belang ervan voor het land als een van de meest belangrijkste commerciële centrum van vandaag is een enorme kosmopolitische metropool verbinden continenten, culturen, religies en huis van rond de twaalf miljoen inwoners. De Bosporus (Bogazici) Straat verdeelt de provincie in twee delen: de Europese zijde en de Aziatische kant, en dat is de reden waarom Istanbul wordt beschreven als "het kruispunt van Europa en Azië".

Istanbul langs haar geschiedenis was de hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken: Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse. Vandaag Istanbul onderhoudt nog steeds van haar glorieuze verleden, die contrasteert met de ontwikkeling van de regio en de moderniteit. Turkije is de moeite waard om te bezoeken en waar reizigers niet teleurgesteld worden.