Efeze Vakantie Turkije

Efeze
paulus efeze concilie van efeze efeze theater waar ligt efeze
plattegrond efeze geschiedenis efeze


Idealiter neem je van de trip naar Efeze van het pittoreske centrum van Kusadasi.
Het duurt ongeveer 20 minuten en staat in het midden van de oudheid.

Efeze bijzondere is, zijn er weinig historische sites die show zo indrukwekkend de manier van leven van de oude wereld.

Rond 1000 voor Christus de Ioniërs vestigden op het eiland Samos in Efeze. De Ioniërs vond plaats in verband met de Anatolische vruchtbaarheidsgodin Cybele, de Griekse godin Artemis. Ze werd gebouwd ter ere van Artemis Tempel, een van de zeven wonderen van de regio.

De stad Efeze woonde tot het jaar 133 v. Chr. de regel van de Lydiërs, de Perzen, de Attalids, koningen van Pergamum, tot dan toe behoorde tot de Romeinen. Met ongeveer 210.000 inwoners, het was een van de belangrijkste steden in de provincie van Azië. De natuurlijke haven van Efeze bracht een levendige handel in activiteit en leidde tot grote welvaart. Over de 3de Eeuw na Chr. verzandde de haven geleidelijk en veroorzaakt dus de daling van Efeze.

Een Britse archeoloog ontdekte Efeze, het is vandaag een groep Oostenrijkse archeologen verdere opgraving en conservering van de betrokken sites.

De belangrijkste kenmerken van de stad met wegen en poorten is nog duidelijk zichtbaar. Indrukwekkend, maar diverse gebouwen, zoals het Odejon (raadszaal), de Pryaneion (Stadhuis) en de prachtige Celsus Bibliotheek. Van de tempel van Artemis, helaas, slechts een kolom is intact.

het doorgeven van een marmeren straat, in de bibliotheek, om naar het grote theater, dat tot 25.000 toeschouwers aangeboden. Hier vandaag, zijn het jaarlijkse festival van Efeze gehouden te worden in deze instelling een bijzondere ervaring.

In de buurt, een paar mijl verwijderd, kan worden gevonden in de gemeente van Selcuk St. John basiliek uit de 16e Eeuw, die staat op het graf van de apostel Johannes.
Op ongeveer 50 na Chr. hebben geleid tot Johannes Maria naar Efeze Meryemana (Huis van de Maagd Maria), waar ze leefde haar laatste jaren. Vandaag is een kapel op deze site.