Gouden Hoorn istanbul

Gouden Hoorn
Het Gouden Hoorn "Haliç" is eigenlijk een arm van de Bosporus, ongeveer 11 km lang.
Er waren eerder op de Gouden Hoorn plezier paleizen van de adel, en verhalen is bekend dat de sultans gevierd in prachtige boten op de Gouden Hoorn hun feesten.

Helaas, het gebied rond de Gouden Hoorn in een industrieel gebied bleek lelijk, met al haar gebouwen. Als bouwers van de nieuwe Galatabrug ongeveer 20 jaar geleden zijn geweest een deel van de oever weer omgezet in een recreatieve voorziening en maak heel mooi.

Rondvaart Bosporus in Istanbul

Bosporus Istanbul
bosphorus bridge istanbul,four seasons bosphorus istanbul,radisson bosphorus istanbul
,bosphorus palace istanbul,topkapi paleis istanbul


De Bosporus, een van de grote attracties van Istanbul, is 30 km lang en verbindt de Marmara Zee met de Zwarte Zee. Hij is, afhankelijk van de locatie, 700 tot 3300 meter breed.

Het is heel interessant dat de doorstroming op het oppervlak van de Zwarte Zee naar de Zee van Marmara en stroomt ongeveer 40 meter diepte is een balie in de tegenovergestelde richting.

Een tocht met een van de schepen langs de Bosporus is altijd de moeite waard. Er zijn talrijke baaien naar de Zwarte Zee, de oevers zijn heuvelachtig en begroeid, en op deze kusten, is er de mooiste villa's worden gezien. Dit prive-huizen, allemaal in de kelder van een geïntegreerde boot huis met steiger en kan dus direct vanuit het huis naar de boot en dan de zee.

prinseneilanden istanbul

prinseneilanden istanbul
Uit vele punten in prinseneilanden istanbul worden gezien.
Het verhoogt gewoon in de wijk Sirkeci "in de veerboot en bereikt na ongeveer 60 minuten van deze prachtige eilanden. Er zijn 4 grote en 5 kleine eilanden.

Op de 4 eilanden Kinali Ada "," Burgaz Ada "," Heybeli Ada "en Büyük Ada" is een auto uit het verkeer is verboden, om dan te huren, een taxi of een fiets. De eilanden zijn een populaire bestemming voor de 'Istanbul' en en toeristen.

Sommige mensen weten niet dat prinsen, keizers en keizerinnen waren er in ballingschap gestuurd.

beylerbeyi paleis istanbul reisen

beylerbeyi paleis
Domabahce recht tegenover het Paleis, aan de Aziatische kant van Istanbul, is de beylerbeyi paleis, het zomerverblijf van de sultans.
Dit paleis is als een kleine kopie van de grote Dolmabahce Palace.

De beylerbeyi paleis is relatief klein, maar ongelooflijk gracieuze, heb ik altijd beschreven als gezellig. Ook hier kan men vele schatten te bewonderen, oude meubels, enz..

Dolmabahce paleis ıstanbul reizen

Dolmabahce paleis
De Sultan Residence, het Dolmabahce-paleis. Het was pas in 1856 gebouwd op de oevers van de Bosporus als opvolger van de woonplaats van het Topkapi Seray.

Aangezien het paleis is ingericht met een houten vloer, per dag, slechts 1.500 bezoekers worden toegelaten, dus je moet soms wachten op een aantal dagen totdat u dit prachtige gebouw bezoeken.

Het paleis is compleet met een prachtige collectie van oude meubels, die kan worden gezien in de privevertrekken van de sultan en de harem.

Sülemaniye De moskee istanbul reizen

Sülemaniye  moskee
Sülemaniye moskee is in mijn ogen de mooiste, maar niet zo schitterend als de Blauwe Moskee. In de moskee vindt u eerbiedig Sülemaniye, omdat het een ingetogen schoonheid en rust uitstraalt.
Het werd gebouwd in 1550-1557 onder sultan Suleyman de Grote, en heeft een prachtige portiek in de voorhof. 24 kolommen van marmer en graniet met de 28 koepels.


Meer Aanbevolen Rustem Pasha Moskee zijn de moskeeën en de Prins moskee.

De Blauwe Moskee - Sultan Ahmad

De Blauwe Moskee - Sultan Ahmad Moskee
De "Blauwe Moskee, de Sultan Ahmet Moskee staat tegenover de Hagia Sophia, en is gemakkelijk te herkennen door hun unieke 6 minaretten.
Het resultaat is de moskee van Sultan Ahmet I. 1609 tot 1616.

Uw naam "Blauwe Moskee" werd bekroond met de Sultan Ahmet Moskee vanwege de uniek mooie blauw aardewerk binnen. In de moskee, de lucht lijkt te zijn blauw gekleurd.

Deze moskee is een van de mooiste en is een must verblijf in Istanbul.

De Egyptische Bazaar istanbul Turkije

De Egyptische Bazaa
Tegenover de Galata Bridge is de "Misir Carsi," de Egyptische Bazaar of Spice Bazaar. Het werd gebouwd door Hatice Turhan Sultan in 1660.

De geuren, die voldoen aan de voet van deze bazaar zijn onvergelijkbaar. Alle specerijen van het Oosten worden hier gepresenteerd open. Daarnaast zijn er oneindig veel soorten thee, pistachenoten, kaviaar, kruiden en souvenirs.

Ook in de achterkant van deze bazaar, zijn de textiel-groothandel gevestigd. Hier kunt u van ondergoed tot shirts, beddengoed, enz. alles kopen goedkoop.De Egyptische Bazaar

Le grand bazar istanbul -grote bazaar istanbul

le grand bazar istanbul
grand covered bazaar istanbul,le grand bazar istanbul,gran bazar di istanbul

Klim in Istanbul in een taxi en vertel de chauffeur u naar de bazaar, hij altijd zal gaan naar de Egyptische Bazaar en niet naar de plaats waar je echt wil, namelijk de "Kapali Carsi", betekent dit dat de Grand Bazaar.

Hij was in de 15e Eeuw door Sultan Mehmet II gebouwd en uitgebreid. In die tijd bouwden ze de bazaar nog steeds gemaakt van hout en verbrand weer naar buiten en heeft ook weer opgebouwd en weer.

Er zijn ongeveer 4.000 winkels in de Grand Bazaar, geldwisselkantoren, tearooms, huizen van eredienst, enz., op een oppervlakte van ongeveer 200.000 vierkante meter.
De hoofdstraat is de zogenaamde Gold Street, is een verblind door de schoonheid en verscheidenheid van de tentoongestelde sieraden. Deze juweliers op de gouden weg hebben zich aangepast aan de Europese smaak en bieden het juiste product. De juweliers voor de Turkse klanten bevinden zich in de zijstraten. Hier is de prachtige sieraden veel groter en Oriental.

Er zijn regels voor lederwaren, tapijten, souvenirs, stoffen, er is echt alles. Hier voelt men dat men in het Oosten.
Men kan gemakkelijk verdwalen, want de bazaar is gebouwd als een doolhof.

topkapi palace - topkapi paleis reizen istanbul

topkapi palace,topkapi paleis
topkapi palace - topkapi paleis, topkapi museum,wow topkapi,topkapi film,topkapi sarayi,hotel topkapi,topkapi ustinov,wow topkapi palace,topkapi paleis

Mehmet de Veroveraar gebouwd rond 1460 de Sultan paleis Topkapi Seray, die later werd de residentie van de sultan.
Het paleis heeft een oppervlakte van 700.000 vierkante meter, is het een absolute must voor elke bezoeker Istanbul. Voor deze moet je vervolgens op ten minste een halve dag.

Hier zijn enkele belangrijke punten van het Paleis is opgenomen:
Bab-i Humayun = De Keizerlijke Poort, Bab-us-Selam = de Poort van de Groet, Bab-ons Saadet-= de poort van het geluk.

Absoluut de moeite waard is de enorme keuken inrichting van het paleis. Er zijn ongeveer 10 keukens, elk voor een specifieke persoon, zoals de Sultan, de moeder van de harem van de sultan dames waren zo verantwoordelijk. Op sommige momenten waren in de keuken inrichting telt maximaal 1.000 personen.
De porseleinen collectie, voornamelijk bestaande uit Chinees porselein, en dan ook Japans en Europees porselein, is het derde grootste collectie porselein in de wereld. Een paradijs voor de liefhebbers.

De schat is wereldberoemd, en terecht. Nergens kun je mooier of meer smaragden, robijnen en diamanten. De lepel-maker heeft 86 karaat diamant!
Een ongelooflijk mooie collectie van fijne sieraden, kandelaars, karaffen, etc. hier te zien.

Absoluut de moeite waard is de prachtig gerestaureerde gehouden harem, waar u kunt rondlopen voor een tijdje ooit

Op de stadsmuren van Istanbul

stadsmuren van Istanbul
Istanbul is bekend dat omgeven door de overblijfselen van de historische stadsmuren, de twee delen zoals land en zeewering.

De 6,7 km lange muur begint op het land leidt tot de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn. Het werd gebouwd onder keizer Theodosius II in de 5e Eeuw. Onmiddellijk na de voltooiing was de muren van de eerste proef en voorkomen dat de toetreding van Atilla de Hun.
Het land muur is gebouwd in de 3-serie: de belangrijkste muur, bolwerk en de gracht.

Grote delen van dit historische land muren werden gebouwd in de afgelopen decennia, opnieuw en opnieuw om een indruk van de voormalige stad te geven.

Vanaf de zeewering nu nog maar kleine delen aanwezig zijn, begonnen ze aan de Seraglio Point, en uitgebreid door ongeveer 8,5 km in het land muur

Hippodroom Istanbul reisgids

Hippodroom Istanbul
Met de bouw van het Hippodrome werd 203 na Chr. door keizer Septimus Severus startte en eindigde op een latere keizers.

De hippodroom wagenrennen werden gehouden, bijeenkomsten van politici, triomfen en staat recepties.

De hippodroom is 480 m lang en 120 m breed. op de hartlijn verschillende obelisken, beelden en zuilen waren geplaatst, waarvan vandaag de dag nog zichtbaar 3, de Serpentine Column, de Egyptische obelisk en de stenen obelisk.

Hagia Sophia istanbul Turkije reisgids

Hagia Sophia istanbul turkije
De kroning kerk van de Byzantijnse keizer in Constantinopel, gebouwd door keizer Justinianus 532-537. De koepel werd herbouwd 563 en heeft een diameter van 33 m!

In 1453 werd van de christelijke kerk, een moskee. Daarom zijn er zowel christelijke prachtige fresco's in de innerlijke als de islamitische weelderige decoraties.

Sinds 1934, de Hagia Sophia een museum is.

Er wordt gezegd dat de bouw van de Hagia Sophia en in de eeuwen daarna, voor het interieur van zo ongeveer alles was zusammengeraubt, antiek, onder andere kolommen / obelisk die Egypte. Op een van deze pijlers is een grote ronde depressie. Er wordt beweerd dat brengt een vleugje van depressie geluk. Nu is de vraag of de depressie er al was, of is veroorzaakt door het dagelijks contact met honderden toeristen.

In ieder geval, de Hagia Sophia is een monumentaal gebouw, door de veranderende religies ook zeer ongebruikelijk, niet vergelijkbaar met traditionele moskeeën.

istanbul bezienswaardigheden

istanbul bezienswaardigheden
istanbul bezienswaardigheden, stedentrip istanbul, istanbul weer, istanbul informatie, istanbul kaart ,istanbul ticket, istanbul airport turkije


De stad met de 3 namen: Byzantium, Constantinopel en Istanbul.

De grootste stad in Turkije, strekt zich uit over beide zijden van de Bosporus, dat wil zeggen op de twee continenten, Europa en Azië.
Istanbul heeft ongeveer 7,7 tot 10 miljoen inwoners - zodat niemand precies weet, ondanks altijd plaatsvindt tellingen.

Het beste uitzicht op de stad heb je vanaf de Aziatische kant. Omdat er op een hoge heuvel of berg is een beroemd theehuis. Vanaf hier kunt u de hele stad te zien, de Europese zijde met de vele moskeeën, de buurt langs de Bosporus zoveel Tarabia, de duizelingwekkende bruggen en de meer moderne deel van Azië.

In mijn eerste Turkije-jaar (ongeveer 20 jaar geleden), ik had durven met de auto naar Istanbul naar het centrum. Een spannende ervaring. Ik kwam precies waar ik wilde, namelijk, Taksim Rotonde wilde vanaf daar in de winkelstraat van Beyoglu. 5 tests binnen ongeveer 45 minuten nam me weer in deze Rotonde, totdat ik eindelijk de juiste afslag.
Daarvoor moet je weten dat in Istanbul is op dat moment maakte een vierbaansweg altijd ten minste een 6spurige. De auto's waren zo dicht bij elkaar dat bijna de spiegels aangeraakt.
Ik herinnerde me toen de regels in de Arabische regio, opmerkend dat deze regels in de gehele Oosten, inclusief Turkije worden toegepast.

1e Alle bestuurders kijken alleen vooruit! Als alles doen, dan gebeurt er niets.
2e Zal u in de mobiele markt, is om aan te tonen dat je echt wilt, dus echt reindrängen "" anders kun je uren blijven staan.
3e Voor voetgangers zal altijd vertragen, je bent altijd beleefd.


bezienswaardigheden in Istanbul:

Hagia Sophia
De ruïnes van de hippodroom
De meer dan 7 km lange stadsmuur Theodosius
Het Topkapi paleis van de Sultan Saray
De grote bazaar
De Egyptische Bazaar
De Blauwe Moskee - Sultan Ahmad
De Süleymaniye-moskee
Dolmabahce Paleis
Beylerbeyi Paleis
Prinseneilanden
De Bosporus
Gouden Hoorn istanbul "Haliç"

Efeze Vakantie Turkije

Efeze
paulus efeze concilie van efeze efeze theater waar ligt efeze
plattegrond efeze geschiedenis efeze


Idealiter neem je van de trip naar Efeze van het pittoreske centrum van Kusadasi.
Het duurt ongeveer 20 minuten en staat in het midden van de oudheid.

Efeze bijzondere is, zijn er weinig historische sites die show zo indrukwekkend de manier van leven van de oude wereld.

Rond 1000 voor Christus de Ioniërs vestigden op het eiland Samos in Efeze. De Ioniërs vond plaats in verband met de Anatolische vruchtbaarheidsgodin Cybele, de Griekse godin Artemis. Ze werd gebouwd ter ere van Artemis Tempel, een van de zeven wonderen van de regio.

De stad Efeze woonde tot het jaar 133 v. Chr. de regel van de Lydiërs, de Perzen, de Attalids, koningen van Pergamum, tot dan toe behoorde tot de Romeinen. Met ongeveer 210.000 inwoners, het was een van de belangrijkste steden in de provincie van Azië. De natuurlijke haven van Efeze bracht een levendige handel in activiteit en leidde tot grote welvaart. Over de 3de Eeuw na Chr. verzandde de haven geleidelijk en veroorzaakt dus de daling van Efeze.

Een Britse archeoloog ontdekte Efeze, het is vandaag een groep Oostenrijkse archeologen verdere opgraving en conservering van de betrokken sites.

De belangrijkste kenmerken van de stad met wegen en poorten is nog duidelijk zichtbaar. Indrukwekkend, maar diverse gebouwen, zoals het Odejon (raadszaal), de Pryaneion (Stadhuis) en de prachtige Celsus Bibliotheek. Van de tempel van Artemis, helaas, slechts een kolom is intact.

het doorgeven van een marmeren straat, in de bibliotheek, om naar het grote theater, dat tot 25.000 toeschouwers aangeboden. Hier vandaag, zijn het jaarlijkse festival van Efeze gehouden te worden in deze instelling een bijzondere ervaring.

In de buurt, een paar mijl verwijderd, kan worden gevonden in de gemeente van Selcuk St. John basiliek uit de 16e Eeuw, die staat op het graf van de apostel Johannes.
Op ongeveer 50 na Chr. hebben geleid tot Johannes Maria naar Efeze Meryemana (Huis van de Maagd Maria), waar ze leefde haar laatste jaren. Vandaag is een kapel op deze site.