Turkije vakantie info

Turkije vakantie info
Turkije is een land van contrasten. Tegenstrijdig, niet het minst omdat het land ligt op twee continenten: geografisch, op de Middellandse Zee en de Bosporus thuis, is dat Turkije gedeeltelijk op de Europese, Aziatische en gedeeltelijk op het continent. Niet alleen goedkoop, maar ook en vooral, reis doet precies deze tegenstelling tot Turkije een van de bestemmingen kabelbaan van de Duitsers. Voor elk oriëntaalse voldoet aan de Europese erfgoed, vindt u ongerepte stukken land en zo veel bezochte toeristische bestemmingen aan de Turkse Rivièra. Besneeuwde bergketens behoren hier niet met zonovergoten stranden in en nabij watervallen zijn te vinden op plateaus, de adembenemende onderwaterwereld van de Zwarte Zee. Istanbul is een symbool van beide werelden, de grootste stad van Turkije. Gebouwd op zeven heuvels, wordt het beschouwd als een brug tussen Europa en Azië. Zo is de diversiteit van dit land heeft alles te bieden aan uw reis naar Turkije een onvergetelijke ervaring!
Activiteiten
Als een pakketreis naar Turkije, moet het zwemplezier van nature komen in ieder geval te kort. Maar in de populaire toeristische resorts aan de Turkse Riviera Belek, Side of Antalya, kunt u niet alleen een ontspannen tijd van goed onderhouden, fijnkorrelig zand stranden te besteden, vaak uitrekken voor enkele kilometers langs de kust, maar het trekt ook een prachtige recreatiemogelijkheden. In aanvulling op bijna elke vorm van water, je bent verwend voor de keuze: Zou je liever rijden of golf, wandeling te spelen door grotten of bladeren in een markt om een stad te verkennen of gewijd aan de flora en fauna in een van de 19 nationale parken? Maakt niet uit wat je besluit, in ieder geval moet je missen op de kalkstenen terrassen van Pamukkale. Daar kunt u heerlijk ontspannen in warm thermaal water en geniet van een prachtig uitzicht over de omgeving. Het afwisselende landschap, de oude sites, de Traumstrände en niet het minst, zal de kosmopolitische inwoners van het land maken al uw dromen werkelijkheid vakantie in Turkije!
Attracties
Droomachtige bezienswaardigheden, uw vakantie is meer dan genoeg te bieden. Bijvoorbeeld, de sporen van de oudheid in Turkije nog zeer zichtbaar. Twee van de zeven wonderen van de Tempel van Artemis en het Mausoleum van Halicarnassus, zijn in Anatolië. In aanvulling op Pamukkale en het oude theater van Efes, de ruïnes van Xanthos naar het heiligdom Letoon, de stad Hierapolis, de Oude Stad van Safranbolu zijn, de oude stad van Istanbul en de historische opgravingen van Troje, een UNESCO World Heritage Site. Als je in Istanbul, moet u niet missen het Topkapi Paleis en de beroemde moskee tegenover de Hagia Sophia, die tegenwoordig dienst doet als museum. Wanneer u uw reis langs de Turkse Riviera doorbrengen, wordt u betoverd door de prachtige Kursunulu Falls.

Klimaat
In het kustgebied van Turkije is er een typisch mediterraan klimaat: hete zomers en milde winters heersen. Verslechtering weersinvloeden uit het noorden worden gescreend door de bergen en aan het aangename klimaat aan te moedigen. Aangezien deze bescherming op de noordelijke Egeïsche Zee, in Istanbul en het interieur is niet aanwezig is, zal het er in de wintermaanden een beetje koeler. De zomermaanden bieden, maar in het geheel van Turkije heet en regenloos weer. De hoge en lage temperaturen in de winter worden 17 graden of 6 graden, 34 graden in de zomer en 23 graden.
Tipping
In bars, cafes en restaurants, een fooi van ongeveer 10% van de rekening gebruikelijk.
Betaling
De lokale munteenheid is de Nieuwe Turkse Lira (YTL). Een equivalent van 100 Lira Kuru's. 55 Cent overeenkomend met 1 lira. In toeristische gebieden je vaak kunt betalen met euro's, zijn de prijzen soms zelfs rechtstreeks gegund euro. Om uw vakantie te krijgen gemakkelijk en snel geld, vindt u diverse geldautomaten in alle steden voor alle grote creditcards en debetkaarten. Met de kaart kunt u direct betalen in de meeste winkels en hotels.
Reizen
Bent u een zonaanbidder, komt u bij een pakket doorgeven aan Turkije niet. Het hoogseizoen is tussen mei en september. Vanaf april, de zee heeft een aangename temperatuur om te zwemmen. Wil je een land en de mensen leren kennen of een citytrip te nemen, kunt u dit doen vanwege de milde temperaturen ook in de winter, in de zomer zal het vrij warm worden in de steden dat is.
Verkeer
Om de omgeving van uw vakantieoord te verkennen, zijn coaches een goede keuze. De bedrijven concurreren moeilijk om de gunst van de passagiers, dus winnen standaard en comfort zijn zeer hoog. Voor een langere trip zult u niet verbaasd zijn als u water, thee en gebak geserveerd. U kunt ook gebruik maken van de nu goed ontwikkeld wegennet. Vestigingen van populaire autoverhuur bedrijven zijn te vinden in elke grote vakantie. Het openbaar vervoer) wordt gedomineerd door bussen en taxi's (dolmus. In de grotere steden zoals Ankara, Istanbul en Izmir, zijn er ook U-Bahn.