Konya Turkije Vakantie, Mevlana museum, dansende Derwisjen vakantieveiling

Konya Turkije
Konya Turkije Vakantie, Mevlana museum, dansende Derwisjen vakantieveiling

Konya is een moderne stad in Centraal-Anatolië, ongeveer 200 km ten zuiden van Ankara, en een belangrijke islamitische bedevaart.
Hier is het graf van Mevlana moskee Dschalaleddin Rumi, de stichter van de Mevlana orde.
In de goed uitgeruste Mevlana Museum zijn de uitzonderlijke Sakropharge van Rumi en zijn discipelen.
Dit graf is een bedevaart voor de gelovigen, op te tellen tot 3.000 bezoekers per dag.

Moeilijk te vinden (bij voorkeur met een gids), maar ver van Konya zijn de zeer interessante archeologische site van Çatalhöyük en Kilistra. Vanwege de tot 9000 jaar oude vondsten behoren zij tot de oudste nederzettingen in de wereld.

Konya is wereldberoemd, maar door haar 'dansende derwisjen', die tot ongeveer 20 jaar geleden danste in de camera, vanwege de bezorgdheid van de regering in het licht van de seculariteit van de staat. Leuk dat je kunt het nu te bewonderen.
De esoterische sekte van derwisjen onderhoudt deze dans op en als je geluk hebt een keer ervaren, vergeet je nooit. De vrome, eerbiedig, en trance-achtige toestand zich ook verspreidt naar het publiek. De mens is gevangen in deze dans van dansers gekleed in witte gewaden, met hun rode fez. Je start langzaam in een cirkel om individueel te draaien, maar bijna roerloos, alleen maar leiden tot de voeten bewegen, met uitgestrekte armen, de jurk valt op als een schijf. Als de cirkels snel, bent u gefascineerd door de schoonheid en de artisticiteit.

Dansende Derwisjen Konya Turkije
Konya Turkije Vakantie